biffstek

Recept på god biffstek

Här hittar du ett recept som hjälper dig att lyckas med uppdraget att laga en utsökt biffstek. För att lyckas med detta behöver du en bra mattermometer. Rätt temperatur är viktigt för att hålla köttet ätbärt.

Ingredienser:

  • 500 g ryggbiff
  • 6 st scharlottenlök
  • 2 msk smör
  • Vitlök efter smak
  1. Sätt ugnen på låg värme. Mellan 125-150 celsius.
  2. Ta fram en ugnsform som är stor nog att rymma din ryggbiff. Lägg i köttbiten. Dela vitlöken antingen hel så som på bilden eller dela några klyftor, skär schalottenlöken i stora bitar. Lägg i ugnsformen. Lägg smöret ovanpå köttbiten.
  3. När ugnen är varm ställer du in ugnsformen i nedre delen av ugnen.
  4. Köttbiten är klar när den blivit 55 grader celsius i den tjockaste delen av köttet. Det brukar ta 30-40 minuter.
  5. Låt köttbiten svalna i minst 15 minuter innan du skär upp den.

Servera med skalad kokt potatis, rostade gröna bönor och körsbärstomater!