Kycklingpaj med Soltorkade Tomater, Timjan & Parmesan
Postat i:Paj - mat
Tags: kycklingpaj, paj, parmesan, soltorkade tomater, timjan,


(diameter 26 cm höjd 3 cm)
5 dl mjöl
ca ½ dl vatten
180 g smör/margarin
Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser till pajskalet i en bunke och arbeta ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i pajformen. Använd överflödig deg och kavla ut och skär till remsor som används över fyllningen.
3. Strimla och hacka kyckling och grönsaker.
4. Fräs kycklingen tillsammans med paprika, rödlök, salladslök, spenat, soltorkade tomater och vitlök tills kycklingen är genomstekt.
5. Blanda i sambal, tomatpuré, svartpeppar, salt, paprikapulver, parmesan, hönsbuljongtärningen och martini bianco och koka ihop i nån minut. Blanda i creme fraichen och låt puttra ihop medans du blandar väl. Ta bort från värmen.
hmm.. vi äter inte sol-tomater, timjan, parmesan eller rosmarin x) men ska jag göra paj så skulle jag nog kunna trolla om detta :)
Ser riktigt gott ut.
En sådan måste jag göra :)
så gott de ser ut! :)
Vilken fin paj! Ett konstverk! Ser extremt god ut :)
kram /Faye
mums
snygga bilder på pajen tycker jag :)
Håller helt med. Det är super gott och man borde verkligen göra det oftare!
ååååh. SÅ gott! och så fin!
Guuuud det där ser ju underbart ut!
Mmm nu blev jag hungrig! :D Ser jättegott ut!
Hej! Funderar på att göra denna när jag ska bjuda på middag. Är det bäst att göra färdig pajen samma dag och låta den stå i kylen ett tag och sedan grädda den när gästerna kommer eller bör jag grädda den på en gång och sedan återvärma den i ugnen? Tack för en inspirerande blogg!
Det låter riktigt gott!
Ser så gott ut! Så snyggt presenterat också. Skulle vara kul att se hur insidan av pajen också, bara så man kan få en aning på konsistens.
Denna ska jag absolut testa! Låter hur gott som helst.
Åh det där såg verkligen jätte gott ut! Detta måste provas :)
Åh, gud såå gott :-)
Vilken fantastisk blogg du har förresten, bläddrat igenom lite och gillar i princip allt jag ser! Riktigt bra :)
Så gott det ser ut :)
MUMS!!!
Ser supergott ut!
åh måste testa de




