Pastagratäng med Köttfärs & Chipotle
Av Joanna den
02 April 2014
Postat i:Köttfärsrätter Pasta Ugnsrätter
Tags: chipotle, köttfärs, pasta, pastagratäng,
Postat i:Köttfärsrätter Pasta Ugnsrätter
Tags: chipotle, köttfärs, pasta, pastagratäng,

Enkel, snabb och fruktansvärt god vardagsmat gillar jag skarpt. Något som man snabbt svänger ihop men när man äter det så smakar det fantastiskt.
Jag älskar ju pasta så många av mina snabba vardagsrätter här hemma blir ju faktiskt pasta.
Till och med min man har fattat att det är pasta som gäller när man inte orkar eller har bråttom (läs: är döhungrig). När jag frågar vad han vill ha och han är riktigt hungrig så blir svaret: gör någon pasta bara.
Tur att han också gillar det!
Gårdagens snabba pastarätt blev en ugnsbakad pasta med köttfärs, paprika och spenat med smk av basilika och chipotle.
Att ugnsbaka pastan gör att den känns snäppet lite lyxigare på något sätt. När man inte öser pastan ur en kastrull utan kan fint sätta fram ugnsformen på bordet.
En god sallad till och middagen är komplett.
Recept
4 portioner
400 g Barilla penne
400 g nötfärs
2 paprikor
1 stor gul lök
2 paprikor
1 stor gul lök
1 näve färsk babyspenat
3 vitlöksklyftor
3 vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche (34%)
1 dl vatten
2 msk rött vin (t ex matlagningsvin)
2 tsk sambal oelek
2 msk rött vin (t ex matlagningsvin)
2 tsk sambal oelek
2 tsk chipotlepaste
2 tsk ajvar relish
2 msk tomatpuré
1 tsk kalvfond
1 krm salt
1 krm salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1 msk hackad fryst basilika
1 dl riven parmesan (jag använder zeta 22 mån)
ca 1-2 dl riven ost
Gör så här:
1. Hacka/stimla och pressa grönsaker och vitlök i en gryta.
2. Fräs nötfärsen, paprika, lök, spenat och vitlök tills nötfärsen är genomstekt.
3. Blanda i sambal, ajvar, kalvfond, tomatpuré, chipotlepaste, svartpeppar, salt, paprikapulver, basilika och rött vin och blanda ihop. Blanda i creme fraichen, riven parmesan och vattnet och låt puttra ihop i nån minut.
Gör så här:
1. Hacka/stimla och pressa grönsaker och vitlök i en gryta.
2. Fräs nötfärsen, paprika, lök, spenat och vitlök tills nötfärsen är genomstekt.
3. Blanda i sambal, ajvar, kalvfond, tomatpuré, chipotlepaste, svartpeppar, salt, paprikapulver, basilika och rött vin och blanda ihop. Blanda i creme fraichen, riven parmesan och vattnet och låt puttra ihop i nån minut.
4. Koka pastan efter anvisningarna på paketen och blanda sedan ner den i köttfärssåsen. Häll över det hel i en ugnssäker form och strö över riven ost.
5. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter tills osten smält och börjag få lite, lite färg.
6. Servera med en god sallad.
Kommentarer
C by Caroline ❤️
Åh vad gott! :)
Ohh det där både låter och ser gudomligt ut. Man behöver ju inte använda de "vanliga" ingredienserna eller plattorna som när man gör lasagne bara för att det ska in i ugnen. Tack för tipset.
Åh så gott!
Åh så gott!
Skulle du vilja skriva hur lång tid var rätt tar? Älskar förövrigt dina resept!





Trackback