Roadtrip - California

Av Joanna den 16 Juni 2013
Postat i:Resa
Tags: USA, kalifornien, roadtrip,
 
 
 
För nästan två år sedan i Augusti så åkte jag och mannen på vår första resa till USA, en roadtrip i Kalifornien under 21 dagar. Vi flög till San Diego och planen var att vi skulle bila upp till San Fransisco och där vända och bila tillbaka ner till San Diego där vi skulle ta planet hem.
 
Nu blev det inte riktigt som planerat och vi tog oss endast upp till San Louis Obispo där vi sedan vände och åkte ner till Palm Springs istället. Det var vädret som gjorde att vi vände då ingen av oss hade någon lust att ha semester i 15 grader och dimma som vädret tyvärr blev uppåt kusten. Istället vände vi som sagt och bilade ner till Palm Springs och öknens varma, torra väder och 44 grader. Ett varmt och skönt beslut.
 
 
 
 
 
Om några veckor så åker vi på vår andra resa  över till Kalifornien för ännu en härlig roadtrip i solen. Den här gången tänkte vi ta oss hela vägen upp till San Fransisco och kanske även till Napa Valley och Yosemite.
 
Så ni som är lite intresserade av USA, Kalifornien och maten där borta så ska även ni få följa med genom bloggen.
Jag kommer blogga under hela tiden jag är där borta men det blir tyvärr lite dåligt med recept under dessa veckor.
Istället får ni inspireras av de Amerikanska rätterna, bakverken och glassen. Även en hel del fina utflyktsmål kommer komma upp för er som någon gång planerar en resa till Kalifornien.
Jag vet att jag kommer inspireras av allt iallafall och ni kommer säkert få se en hel del rätter i höst som är lite Amerikaniserade.
 
Här hemma kommer snälla Svärmor och Mamma + Sambo passa hus, hundar, katt och vattna växthus så allt frodas och mår bra tills vi kommer hem igen.
 
 Jag hoppas att ni kommer att gilla att följa oss på vår resa genom Kalifornien.

Kommentarer

Vad härligt! Vad kul att du kommer blogga ändå även om det inte är recept, kommer bli väldigt intressant =D


2013-06-16 @ 10:25:41

Vad roligt! Jag bodde i LA i tre månader, fast det var hela 13 år sedan nu, kom tillbaka några år senare för en dryg vecka, men sedan har besöken ekat tomma. Jag har en hel hög med släkt och vänner i Kalifornien (som för övrigt är den enda staten man översätter till Svenska, ju! :)) så jag MÅSTE dit igen snart. Just nu är en nära vän på besök här. Hon kom hit från Cali i fredags. Så länge får jag njuta av det. Jag kommer verkligen följa din tripp! Bon voyage! :)

Svar: Vad kul! Då kanske du blir ännu mer peppad inför en ny resa dit! :)
Joanna Törnqvist


2013-06-16 @ 13:39:50

Va kul vi flög till San Fransisco boddedär några dgr ,sen körde vi High way one till LAS vegas sen Los Angeles , sen var vi Monte rey vidare till San Diego där vi lämnade bilen . Vi flög sen till New York o kollade i 5 dgr . Det är den bästa resa vi haft. Älskar USA Ha en skön semester

Svar: Tack Ewa! Det kommer vi verkligen att ha! Las Vegas har vi inte bestämt om vi ska till ännu och L.A blir det en snabbvisit i bara. Vår förra resa var också den bästa vi haft och minnena är starkare än från någon annan resa! Ska bli kul också att vi åker dit och vet lite denna gång :)
Joanna Törnqvist

Åhh vad roligt!!
Jag pluggade i San Diego för typ 20 år sen och har bilat rätt mycket i Californien. Jag älskar det och saknar det. Jag har inte varit tillbaka så det ska bli spännande att följa dig på din resa!!
Kram

Svar: San Diego är lite av en favorit för oss också. Förra resan blev det över en vecka som vi spenderade där :)
Joanna Törnqvist


2013-06-16 @ 17:57:58

Så spännande. Jag och min man funderar på att åka till LA / San Fran nästa vår. Tips mottages tacksamt så det ska bli kul att följa din blogg framöver

Svar: Vad kul! Då har ni en underbar resa att se fram emot! :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen