Kycklingpaj med Soltorkade Tomater & Fetaost
Postat i:Kycklingrätter Paj - mat Ugnsrätter
Tags: chili, fetaost, kycklingpaj, matpaj, paj, soltorkade tomater,


1 Mindre paj
(diameter 26 cm höjd 3 cm)
Pajskal
5 dl mjöl
½ dl vatten
180 g smör/margarin
Fyllning
500 g kycklinginnerfilé eller kycklingfilé
1 paprika
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche (34%)
½ dl vitt vin (t ex matlagningsvin)
1 msk sambal oelek
100 g fetaost
Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser till pajskalet i en bunke och arbeta ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i pajformen. Använd överflödig deg och kavla ut och skär till remsor som används över fyllningen.
3. Strimla och hacka kyckling och grönsaker.
4. Fräs kycklingen tillsammans med paprika, purjo, soltorkade tomater, spenat och vitlök tills kycklingen är genomstekt.
5. Blanda i creme fraiche, sambal, ajvar, tomatpuré, svartpeppar, salt, paprikapulver och vitt vin och koka ihop i nån minut. Ta bort från värmen.
6. Lägg kycklingröran i pajskalet och lägg några degremsor över. Pensla degremsorna och pajkanterna med uppvispat ägg.
7. Sätt in i ugnen på 225 grader i 10 min och sänk sedan värmen till 200 grader och låt pajen vara inne i 20 minuter till.
Shit vad hungrig man blev nu...
Undrar om man kan leja någon att laga denna anrättning. Försökte med min sambo en gång och liksom hintade om ett recept. Men hon bara hintade tillbaka glatt och undrade när jag skulle bjuda på det :-)
Mums va gott, älskar verkligen paj och kyckling. Pefekt juu! ♥
Gud så gott det ser ut!
åh så gott :)
Jag måste ge dig lite credit för en så betydelsefull detalj. Nämligen den att du alltid skriver både ingredienserna och själva receptets utförande tillsammans utan ngn bild eller liknande emellan. Det underlättar grymt mycket när man hittar ngt gott och vill kopiera in enbart texten i ett dokument eller liknande! ;)
Tack för en bra blogg med mycket goda recept! :D
Den vill hag göra!




