Amerikanska Pannkakor med Äpple och Kanel
Av Joanna den
02 Februari 2013
Postat i:Pannkakor och våfflor
Tags: amerikanska pannkakor, frukost, grädde, honung, kanel, pannkakor, vanilj, äpple,
Postat i:Pannkakor och våfflor
Tags: amerikanska pannkakor, frukost, grädde, honung, kanel, pannkakor, vanilj, äpple,

Nu så här på helgen tycker jag att man kan unna sig en lite extra lyxig frukost istället för den vanliga gamla mackan.
Pannkakor brukar väl de flesta gilla men det här är en lite gottigare variant som dessutom smakar äppelpaj. Kan det bli en mycket bättre frukost?
Amerikanska pannkakor med rivna äpplen, vanlj och kanel som du serverar tillsammans med flytande honung och en klick grädde.
Själv gillar jag just Amerikanska pannkakor så mycket mer än vanliga och en av anledningarna är just att de är så mycket lättare att smaksätta än vanliga pannkakor. De blir lite stabilare även om man blandar i frukt, bär eller annat gott.
Hackad vit choklad och jordgubbar i är en annan favoritkombination här hemma. Eller blåbär och vanilj. Eller mörk choklad och banan.
Det finns ju så många goda kombinationer som man kan göra så ibland kan det vara svårt att välja. Men den här med äpple kanel och vanilj kan jag varmt rekommendera. Men skippa inte honungen som tillbehör. Den gör det där lilla extra.
Recept
2 portioner
1 ägg
2 3/4 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
2 3/4 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
(gärna råsocker men det går bra med vanligt också)
½ tsk salt
1 ½ tsk vaniljsocker
2 msk smält smör
½ tsk salt
1 ½ tsk vaniljsocker
2 msk smält smör
2 tsk kanel
2 äpplen
2 msk smör till stekning
Tillbehör:
Flytande honung
Vispad grädde
Gör så här:
1. Vispa ägg och mjölk i en bunke.
2. Smält smöret och häll i bunken.
3. Blanda de torra ingredienserna först för sig och blanda sedan ner dem i mjölkblandningen.
1. Vispa ägg och mjölk i en bunke.
2. Smält smöret och häll i bunken.
3. Blanda de torra ingredienserna först för sig och blanda sedan ner dem i mjölkblandningen.
4. Skala äpplena och riv dem sedan grovt. Blanda sedan ner dem i smeten.
5. Klicka ut smeten till små "plättar" i en stekpanna med smör i och stek gyllenbruna på båda sidor.
5. Klicka ut smeten till små "plättar" i en stekpanna med smör i och stek gyllenbruna på båda sidor.
6. Servera med flytande honung och lite vispad grädde.
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
Kommentarer
esada
mummmms!
Åh herregud va gott!!
Följer din blogg var o varannan dag, du är jätteduktig och inspirerande!
Kram Sandra
Svar:
Joanna Törnqvist
ser hur smarrigt ut gott
mums:D
de ser jättegoda ut... jag gillar sött frukost!
Ciao.





Trackback