White Chocolate chip Cookies with Cashew

Av Joanna den 10 Maj 2018
Postat i:Kakor
Tags: Kakor, rostade cashewnötter, white chocolate,
 
 
 
 
 
 
Riktigt goda kakor till eftermiddagsfikat i solen på altanen är ju nästan ett måste. Dessa snabba kakorna svängde jag ihop medans fikagästerna var på väg och de serverades lite ljumna i solen på altanen med kall jordgubbssaft.
 
Nu när solen äntligen är här hoppas jag på många goda fikastunder på altanen om vädret bara kan hålla i sig. 
 
Hade varit kul om ni kunde kommentera med vad ni helst vill se för recept på fika här på bloggen. Är det hårda kakor, mjuka kakor, kladdiga kakor eller mer åt bakelser och tårtor ni vill se?
 
Trevlig helg på er! 
 
 
Recept
ca 18 stora kakor eller 25 mindre

4 ½ dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

½ tsk salt

150 g smör

½ dl råsocker/rörsocker

3 ¼ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

100 g hackad vit choklad

100 g hackade cashewnötter (rostade & saltade)

 

Gör så här:

1. Smält smöret.

2. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål.

3. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.

4. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.

5.Hacka chokladen och nötterna och blanda ner i degen.

6. Rulla kakdegen till bollar, en vanlig stor sked per boll ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.

7. Grädda kakorna på 175 grader i 15 minuter, tills kanterna fått lite färg.  Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen