Kebabrulle & kebabsås

Av Joanna den 11 Maj 2018
Postat i:Vegetariskt
Tags: Kebab, anamma, kebabrulle, kebabsås, lakto-ovo vegetarisk,
 
 
 
Igår lagades det kebabrulle här hemma. Eller ja inte vanlig kebab riktigt utan en Vegetarisk (lakto-ovo) variant med hemmagjord kebabsås. Verkligen en supergod och enkel vardags eller helgrätt och jag kan nog nästan garantera att den faller de flesta i smaken. Både för er som inte äter kött och er som bara vill minska lite på köttätandet.
 
Kebaben är vegansk kebab från Anamma. Finns i frysdisken hos välsorterade butiker. Den stekte jag i lite olivolja med en pressad vitlöksklyfta & lite paprikapulver. Den är redan färdigkryddad men jag ville ha lite extra smak på den.
Brödet är libabröd som i min butik iallafall finns i frysdisken.
 
I min kebabrulle hade jag lök, sallad, gurka, paprika, tomat, ruccola & kebabsås. Men man tar ju vad man själv gillar.
Receptet på min kebabsås kommer här nedan. Den är nog det närmsta jag kommit hittills i mina försök att efterlikna pizzeriornas goda kebabsås.Testar ni den får ni gärna lämna en kommentar om vad ni tyckte.
 
 
Recept
Kebabsås
Till ca 4-6 rullar
 
1 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk lökpulver
1 msk heinz chilisås
1 tsk srirachasås 
1 tsk svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 krm salt
1/2 tsk paprikapulver
2 msk fanta apelsin
 
Gör så här:
1. Pressa vitlöksklyftan i en skål och blanda i alla ingredienser. Blanda väl.
2. Ställ in i kylen gärna minst en timme innan servering så den får gotta till sig.
 
 

White Chocolate chip Cookies with Cashew

Av Joanna den 10 Maj 2018
Postat i:Kakor
Tags: Kakor, rostade cashewnötter, white chocolate,
 
 
 
 
 
 
Riktigt goda kakor till eftermiddagsfikat i solen på altanen är ju nästan ett måste. Dessa snabba kakorna svängde jag ihop medans fikagästerna var på väg och de serverades lite ljumna i solen på altanen med kall jordgubbssaft.
 
Nu när solen äntligen är här hoppas jag på många goda fikastunder på altanen om vädret bara kan hålla i sig. 
 
Hade varit kul om ni kunde kommentera med vad ni helst vill se för recept på fika här på bloggen. Är det hårda kakor, mjuka kakor, kladdiga kakor eller mer åt bakelser och tårtor ni vill se?
 
Trevlig helg på er! 
 
 
Recept
ca 18 stora kakor eller 25 mindre

4 ½ dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

½ tsk salt

150 g smör

½ dl råsocker/rörsocker

3 ¼ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

100 g hackad vit choklad

100 g hackade cashewnötter (rostade & saltade)

 

Gör så här:

1. Smält smöret.

2. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål.

3. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.

4. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.

5.Hacka chokladen och nötterna och blanda ner i degen.

6. Rulla kakdegen till bollar, en vanlig stor sked per boll ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.

7. Grädda kakorna på 175 grader i 15 minuter, tills kanterna fått lite färg.  Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.

 

 

 


Krämig potatissallad med timjan

Av Joanna den 06 Maj 2018
Postat i:Matiga sallader Såser och tillbehör
Tags: honung, krämig potatissallad, potatissallad, timjan,
 
Igår bestämde jag mig för att börja blogga igen. Det kändes äntligen som att jag fått lite energi att lägga på bloggen nu efter tre år utan den.
Ibland när någonting som man tycker är riktigt kul blir ett krav att producera något istället så försvinner energin.
Så kändes det när jag slutade blogga. 
 
Den här gången känner jag att jag kommer bloggaed lite mindre krav på mig själv och lägga upp recept när jag känner för det istället för att blogga för att blogga.
 
Detta blir min egen lilla receptbank som jag delar med mig till de som vill. 
 
 
 
Igår var det helt fantastiskt väder här hemma och jag riktigt kände hur energin var på topp! Första grillningen blev äntligen av! 
Vi grillade Kyckling, Sojachorizo och majs. Till det så gjorde jag en potatissallad med lite timjan och honung.
Potatissalladen blir alltså mitt första recept tillbaka efter tre år. 
En god start på en förhoppningsvis fantastisk sommar!
 
Recept
4-6 port
 
1 kg fast potatis
1 dl majonnäs
1/2 dl turkisk yoghurt
1 dl creme fraiche
1/2 gul lök
1/3 purjolök (vita delen)
ca 1 dl hackad timjan (halv kruka)
1/2 tsk salt
1 tsk peppar
1 krm vitpeppar
1 tsk honung 
1/2 tsk citronjuice
 
Gör så här:
1. Tvätta potatisen noga och koka med skalet på. Låt sedan potatisen kallna något.
2. Hacka lök, purjolök & timjan fint.
3. Blanda ihop alla ingredienser utom potatisen.
4. Skär potatisen i kuber eller skivor och blanda ner i såsen. 
 
 
 
 

Snart tillbaka!

Av Joanna den 05 Maj 2018
Postat i:Vardag
Tags:
Efter nära 3 år utan bloggen så börjar det äntligen kännas rätt att blogga igen! Jag kommer börja skriva lite recept och fota redan idag så förhoppningsvis så kommer det snart ut lite nya recept på bloggen.

Under dessa 3 åren har så mycket hänt där jag har behövt ha mitt fulla fokus på vår salong och mitt företag.
Men nu äntligen är energin på topp igen pch jag ser fram emot en fantastisk sommar med en massa god mat och bakverk.

Jag hoppas att ni kommer fortsätta kika in här hos mig och inspireras!

(null)



Mat och Dryck Besökstoppen