Tomatpasta med paprika & lite sting

Av Joanna den 03 Juni 2018
Postat i:Pasta Vegetariskt
Tags: pasta, pasta, pasta, tomatsås, tomatsås, tomatsås,
(null)


Pasta av alla de slag lagas det mycket av här hemma. Ofta blir det liknande varianter bara för att det ska gå fort efter jobbet. Jag brukar släng i lite av vad jag har hemma i kylen och oftast slutar det med något bra. Så och med denna pastan.

Jag brukar toppa min pasta med lite ruccola för fräschhetens skull medan mannen öser på med lite riven tacoost... lite olika är vi där. 

Nedan hittarn ni receptet och om ni är osäkra på hettan eller ska laga till barn så uteslut bara sambal & sriracha.

(Det här receptet innehåller parmesan (innehåller löpe) trots att jag kallar det vegetariskt. Om du är vegetarian så rekommenderar jag att du utesluter den eller ersätter den med någon ost som du vet innehåller vegetabilisk/mikrobiell löpe.)
 
 
Recept
ca 6 portioner
 
500 g / 1 pkt Barilla Penne rigate
 
1 1/2 paprika 

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 näve (ca 30-40g) babyspenat
1 liten burk majs
1 msk olivolja till stekning

3 bitar soltorkad tomat (i olja)
1 burk krossade tomater
2 msk kikärtsmjöl (risenta)

1 dl vatten 
1 grönsksbuljongtärning
1/2 dl chilisås (heinz)
1 tsk sriracha
1 tsk chipotle paste (santa maria i tacohyllan)
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1 msk ajvar relish 
2 msk rött vin (zeta matvin)
1 dl creme fraiche 34%
1 dl riven parmesan
1 krm salt
1 tsk svartpeppar
1 msk paprikapulver
1 msk frusen baslilika
 
ca 50 g pinjenötter
 
Gör så här:
1. Börja med att köra tomatkrossen, soltorkade tomaterna & kikärtsmjöl i mixer eller med mixerstav tills det är slätt. Ställ åt sidan.
2. Hacka lök & paprika och pressa vitlöken i en gryta eller djup stekpanna och fräs dem i olivolja tills löken är mjuk.
3. Tillsätt resten av ingredienserna & den mixade tomatsåsen och låt puttra samman medans du kokar pastan.
4. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll sedan av vattnet och vänd ner pastan i såsen och rör om i någon minut medans det puttrar samman.
5. Jag brukar gilla att strö ruccola över min pasta men det är ju inget måste.

(null)




Kommentarer

ser ju fööör gott ut! måste testas :)

Wow, detta recept ser ju fantastiskt ut!


2018-06-04 @ 22:04:09

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen