Trevlig Midsommar! - Fresita

Av Joanna den 22 Juni 2018
Postat i:Drycker
Tags: fresita, midsommarafton, mousserande vin,
(null)



Trevlig midsommar på er alla! 
Dagen firar jag med delar av familjen med en massa god mat och extremt mycket slappande på nybyggda altanen. 
Första fikat är redan avklarat med kladdkaka och jordgubbar. Nu badas det även för fullt i spabadet medan vissa sippar på något kallt. 

Vi firar med ett lite sötare bubbel i form av ett mousserande jordgubbsvin från Fresita.
Ett somrigt bubbel som passar lata soliga dagar/kvällar på altanen eller i spabadet.
Fresita hittar du i hyllorna på systembolaget och kostar 75kr för 750ml.
Saxat från systembolaget:
"Mycket fruktig smak med sötma och tydlig karaktär av jordgubbar, inslag av örter. Serveras vid 4-6°C som sällskapsvin eller till inte alltför söta desserter. Vänd flaskan försiktigt innan servering, för att blanda fruktköttet i vinet."

Hoppas ni alla har en underbar dag och kväll med trevligt sällskap, god mat och dryck!


Recension: Keso mexican salsa & hummus

Av Joanna den 10 Juni 2018
Postat i:Mellanmål Recensioner
Tags: Keso, recension,
(null)


Igår testade jag nyheterna från Arla Keso: Mexican salsa och Hummus. 
Jag åt dem till frukost på ett bönbröd med lite grönsaker. Inget avancerat direkt men gott.

Mexican salsa: Smakar som om du blandat Keso med lite tacosås. Gott alltså. 
Hummus: Smakar också gott och som att du blandat Keso med hummus. 

Allt som allt så smakar dessa nyheter precis som de heter. Goda båda två men lite för små förpackningar. Men är ett bra mellanmål när man inte hinner med riktigt. Men hade gillat om de fanns i två storlekar. En för när man är på språng och och en för att ha hemma i kylskåpet när man som jag gillar keso.

Har du testat dessa? Vad tyckte du?

Tomatpasta med paprika & lite sting

Av Joanna den 03 Juni 2018
Postat i:Pasta Vegetariskt
Tags: pasta, pasta, pasta, tomatsås, tomatsås, tomatsås,
(null)


Pasta av alla de slag lagas det mycket av här hemma. Ofta blir det liknande varianter bara för att det ska gå fort efter jobbet. Jag brukar släng i lite av vad jag har hemma i kylen och oftast slutar det med något bra. Så och med denna pastan.

Jag brukar toppa min pasta med lite ruccola för fräschhetens skull medan mannen öser på med lite riven tacoost... lite olika är vi där. 

Nedan hittarn ni receptet och om ni är osäkra på hettan eller ska laga till barn så uteslut bara sambal & sriracha.

(Det här receptet innehåller parmesan (innehåller löpe) trots att jag kallar det vegetariskt. Om du är vegetarian så rekommenderar jag att du utesluter den eller ersätter den med någon ost som du vet innehåller vegetabilisk/mikrobiell löpe.)
 
 
Recept
ca 6 portioner
 
500 g / 1 pkt Barilla Penne rigate
 
1 1/2 paprika 

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 näve (ca 30-40g) babyspenat
1 liten burk majs
1 msk olivolja till stekning

3 bitar soltorkad tomat (i olja)
1 burk krossade tomater
2 msk kikärtsmjöl (risenta)

1 dl vatten 
1 grönsksbuljongtärning
1/2 dl chilisås (heinz)
1 tsk sriracha
1 tsk chipotle paste (santa maria i tacohyllan)
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1 msk ajvar relish 
2 msk rött vin (zeta matvin)
1 dl creme fraiche 34%
1 dl riven parmesan
1 krm salt
1 tsk svartpeppar
1 msk paprikapulver
1 msk frusen baslilika
 
ca 50 g pinjenötter
 
Gör så här:
1. Börja med att köra tomatkrossen, soltorkade tomaterna & kikärtsmjöl i mixer eller med mixerstav tills det är slätt. Ställ åt sidan.
2. Hacka lök & paprika och pressa vitlöken i en gryta eller djup stekpanna och fräs dem i olivolja tills löken är mjuk.
3. Tillsätt resten av ingredienserna & den mixade tomatsåsen och låt puttra samman medans du kokar pastan.
4. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll sedan av vattnet och vänd ner pastan i såsen och rör om i någon minut medans det puttrar samman.
5. Jag brukar gilla att strö ruccola över min pasta men det är ju inget måste.

(null)




Mat och Dryck Besökstoppen