Rostad färskpotatis med honung & parmesan

Av Joanna den 06 Juli 2018
Postat i:Potatisrätter Såser och tillbehör Vardag
Tags: grill, potatis, rostad potatis,
(null)



När vi grillar här hemma är det alltid tillbehören som jag tycker är det viktigaste. Nån god variant med potatis t ex rostad potatis eller potatissallad tycker jag hör till. Såserna & salladen är också viktigt. Kanske är för att jag inte är så mycket för kött som jag satsar mer på det som är runt omkring. 

I förra veckan testade jag en ny sorts rostad potatis som blev galet gott! Jag rostade dem i ugnen med lite parmesan, basilika & honung. 
Passar verkligen bra till grillat eller som tillbehör till hamburgare eller nåt annat gott.

Recept
2-3 port
1/2 kg små färskpotatis
1 msk olivolja
1 msk basilika (jag använde frusen)
1/2 dl finriven parmesan
1 krm salt
1 krm vitpeppar
1/2 tsk peppar 
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Pressa vitlök i en ugnsform och tillsätt allt utom potatisen och blanda väl.
3. Tvätta potatisen noga, dela dem i halvor pch blanda ner i kryddblandningen.
4. Sätt in i ugnen i 35 minuter och blanda runt några gånger på den tiden.

Kommentarer

Ser galet gott ut, ska absolut testas. 😀

Svar: Det tycker jag! Säg gärna vad du tycker iafall du testar 😁
Joanna Törnqvist

Men ja!! Det här var min absoluta favoritblogg inom mat för några år sedan. Inspirerade även mig att öppna min egna blogg (inte aktiv längre dock) back in the days. Brukar titta in här då och då och kika bland arkiven och blev så himla glad nu när det dykt upp nya inlägg. Ska prova potatisen snarast! Välkommen tillbaka! :)

Svar: Tackar! 🌸
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen