Nederburg The Winemasters

Av Joanna den 17 Augusti 2018
Postat i:Drycker
Tags: Nederburg, The winemasters, rött vin, vitt vin,
(null)

Även om sommaren börjar ta slut så finns det många mysiga kvällar kvar där man kan sitta ute och må bra. 
Nu har ju även grillförbudet upphört (iallafall i Kungsbacka) så jag antar att många tar igen förlorad grilltid nu istället. 
Oavsett vad man grillar eller om man bara tar det lite lugnt på altan eller balkong så är det gott med ett glas vin till.
Dessa två vinerna kommer från sydafrika och passar självklart till att bara ta ett glas utan mat till men också till grillat.
Det vita vinet passar bäst till fisk, skaldjur & grönsaker medan det röda glr sig bäst till nöt & lamm.

Själv avnjöt jag det inte till nån mat utan som det var under stjärnorna i spabadet och det gick utmärkt det med kan jag berätta.


Saxat från Systembolaget.se om vinerna:

Nederburg The winemasters riesling 94kr
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av persika, mandarin, melon, honung och citrus. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur.

Nederburg The winemasters Shiraz Tannat 89kr
Fruktig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, choklad, plommon, ceder och lakrits. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.

Halloumiwraps med Mangosalsa

Av Joanna den 16 Augusti 2018
Postat i:Halloumirätter Tacos, tortillas och nachos
Tags: halloumi, halloumiwraps, mangosalsa, wraps,
(null)

Något som vi faktiskt äter ganska ofta här hemma numera är halloumiwraps. Enkel och god snabbmat och bra när man är lite trött på den vanliga tacokvällen.

Det började med att vi var på en matmarknad och köpte halloumiwraps i en Jamaicansk foodtruck, vi var frälsta! Då var jag ju naturligtvis tvungen att försöka efterlikna det hemma. Sen dess har dessa wraps funnits på menyn här hemma nästan varje vecka.

Det här är inte så mycket av ett recept egentligen utan mer ett tips på snabb, god och enkel mat till fredagsmyset eller när man inte har tid till annat.

Det hela är ganska simpelt, du behöver:
-tortillabröd av valfri storlek
-Mango & papayasalsa (santa maria)
-srirachasås (hoppa över om du inte gillar starkt)
-valfria grönsaker, jag har ruccola, isbergssallad, paprika, lök & gurka på
-halloumi (jag tycker fontanas är bäst)
-frityrolja till friteringen av halloumin

Till det hela så brukar vi ibland köpa färdiga sötpotatispommes som vi kör krispiga i vår airfryer men oftast äter vi bara wraps som de är.

Fritera halloumi:
1. Skär halloumin i tärningar, 1 halloumi räcker till ca 8 wraps. Vi är bara 2 här hemma så jag brukar frysa in hälften av halloumin efter jag tärnat den så har man till nästa gång.
2. Häll ca 1 -2 cm djupt med frityrolja i en rostfri kastrull och sätt på högsta (på min spis är det 9) och vänta tills du ser att oljan börjar röra sig lite. Lägg i en bit halloumi och börjar det smattra så är oljan redo. Häll i resten av halloumin och fritera i ca 1-2 min eller tills hlloumin är gyllenbrun. Det går ganska fort så var kolla den noga.
3. Skopa upp halloumin med en hålslev och lägg den på hushållspapper så oljan sugs upp.


(null)



Pasta med Halloumi & Mango chutney

Av Joanna den 13 Augusti 2018
Postat i:Halloumirätter Pasta
Tags: halloumi, halloumipasta, pasta,

(null)

 
Den här pastan har från början sitt ursprung i en kycklinggryta som min mamma brukade göra när jag var yngre. 
En supergod gryta med smak av mango chutney & sherry.
Nu för tiden så blir det inte så mycket kyckling här hemma så jag tänkte att jag testar med halloumi istället. 
Sen i med lite pasta i grytan så blev det en pastarätt av det hela istället.
Serveras med jordnötter & lite ruccola.

Riktigt bra blev den så kommer nog laga den fler gånger här hemma.

Recept:
1msk olivolja till stekning
1 pkt halloumi (fontana)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/3 purjolök
1 stor röd paprika
1 tsk vitpeppar
1 krm salt
2 krm cayennepeppar
Några stänk tabasco
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
3 msk sherry (vintrys medium dry)
2 msk mango chutney (sharwoods indian chutney ’mango’)
5 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl riven parmesan
1 pkt barilla bavette 500g

Gör så här:
1. Hacka halloumi, lök, purjolök, paprika & pressa vitlök och lägg i en stor gryta och fräs i olivoljan tills purjolöken mjuknat..
2. Krydda med alla kryddor och tomatpuré. Fräs några minuter
.
3. Häll i grädde, tabasco, parmesan, sherry, mango chutney och buljongtärningen. Låt koka ihop i några minuter och rör om.
4. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll sedan av vattnet. Häll i pastan i grytan med pastasås och rör om väl. Låt puttra ihop i nån minut medan du rör om.
5. Servera gärna med jordnötter & lite ruccola.

(null)



Mat och Dryck Besökstoppen