Knäckig Rabarberpaj

Av Joanna den 16 Juni 2015
Postat i:Paj - efterrätt
Tags: knäckig rabarberpaj, paj, rabarberpaj,
 
 
 
Sommarens första rabarberskörd fick hamna i en grymt god rabarberpaj som vi åt till efterrätt när vi grillade senast.
Jag brukade baka den här pajen för många år sedan och receptet har jag med mig hemifrån så jag vet faktiskt inte varifrån det kommer ursprungligen. Kan tänka mig att det är någon gammal veckotidning.
God är den iallafall.
 
Detta är en ganska söt paj så det passar perfekt att ha just rabarber i den. Även hallon eller röda vinbär skulle nog vara gott i den här.
 
Pajbotten, syrliga rabarber och på toppen ett knäckigt täcke blandat med havregryn. Till den här pajen passar det perfekt med vaniljsås eller varför inte en kula vaniljglass i sommarvärmen.
 
 
 
Recept
 
Pajdegen
100 g smör
1 msk florsocker
2 msk kallt vatten
3 dl vetemjöl
 
Fyllningen
½ kg rabarber
½ msk potatismjöl
 
75 g smör
1½ dl socker
3 dl havregryn
1½ dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
1. Gör först pajdegen genom att arbeta samman alla ingredienserna till en deg, för hand eller med köksmaskin..
2. Tryck ut i en pajform.
3. Förgrädda pajsket i 10 minuter på 200 grader.
4. Skala rabarberna och skär i sockerbitsstora bitar. Blanda rabarberna med potatismjölet.
5. Smält smöret och blanda tillsammans med socker, vaniljsocker, havregryn och sirap.
6. Sprid ut rabarberbitarna i pajskalet och bred över havreblandningen.
7. Sätt in pajen i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

ser jättegod ut:)


2015-06-17 @ 15:18:44

Den va verkligen jättegod,tack så jättemycket för receptet!!!!! :)

ser smarrig ut:)) mums! vad fina bilder du tar..


2015-06-24 @ 16:25:57

Men åh vad gott!


2015-07-08 @ 11:28:45

Vad mumsigt med rabarberpaj :)


2015-07-08 @ 13:10:35

Åh gott!!


2015-07-08 @ 14:11:47

Ser gott ut!


2015-07-08 @ 16:18:56

Den ser fantastisk ut! Har aldrig tänkt på att man kan ha olika deg i överlager och underlager. Ska testa det nästa gång!


2015-07-08 @ 18:48:31

Ser supergott ut!


2015-07-08 @ 19:15:11

Gott det ser ut!


2015-07-08 @ 21:54:50

Sååå smarrigt!


2015-07-08 @ 22:18:24

Gud så gott! Rabarber är en riktig favorit hos mig, särskilt om den är inbakad i en paj. Mums!


2015-07-09 @ 00:27:53

åh vad gott!


2015-07-09 @ 00:42:32

Åh, så gott det ser ut!


2015-07-09 @ 11:43:54

Jag ogillar rabarberpaj men den här skulle kunna tänka mig att smaka på. Den SER iaf fantastisk god ut! :D


2015-07-09 @ 11:50:58

Men så mumsigt!

Den såg verkligen gudomlig ut alltså! Mmm :)


2015-07-09 @ 13:14:00

Så gott!


2015-07-09 @ 13:35:39

Tackar för tipset, har precis testat detta recept :) Nu väntar jag bara på att glassen ska bli färdig till (hade ingen hemma så gör egen gräddvaniljglass i glassmaskin), sen blir det provsmakning... Doftar mycket lovande i alla fall :)


2015-07-09 @ 18:53:31

Så gott! :)


2015-07-09 @ 21:30:02

ska testas imorgon :D


ska testas imorgon :D


2015-07-09 @ 22:25:43

Ser gott ut och är helt i min smak! Paj är ju något av det godaste och rabarber hör ju sommaren till. <3
Kram


2015-07-09 @ 23:04:16

Åh så gott!


2015-07-10 @ 08:15:35

den är i ugnen nu :D blandade i hallon också :D


2015-07-10 @ 11:51:15

gott :D


2015-07-10 @ 12:03:14

Den måste jag prova att göra! :)


2015-07-10 @ 13:52:58

Den måste jag prova att göra! :)


2015-07-10 @ 13:53:05

Så gott det ser ut! :)


2015-07-10 @ 17:20:14

Såg ju bra god ut! Åt rabarberpaj idag :P


2015-07-11 @ 21:17:39

Åh nu blev jag sugen på rabarberpaj! Måste göra en snart!


2015-07-12 @ 14:49:16

Åh vad gott! Den måste jag göra!


2015-07-12 @ 19:31:23

Åh vad gott!


2015-07-12 @ 21:48:24

LJUVLIGT! Tack för detta fantastiska recept :D


2015-07-13 @ 00:56:40

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen