Mjuk Rabarberkaka med Banan & Kanel

Av Joanna den 15 Januari 2015
Postat i:Mjuka kakor
Tags: kanel, mjuk rabarberkaka, rabarber, rabarberkaka,
 
 
 
Även fastän det är mitt i "vintern" (5 grader och regn här på västkusten) så misstänker jag att det är fler än jag som har frysen full med bär och rabarber från sommaren som var.
På något sätt så blir de liggandes där väntandes på att ett bra tillfälle att användas på ska dyka upp.
Oftast så blir de brädade av chokladen här hemma som mer än gärna åker ner i bakverken och lämnar de stackars bären kvar i kylan.
 
Men så hände det äntligen. Ett utmärkt tillfälle dök upp och den här gången var det en påse rabarber som fick slinka ner i kakan.
Har du inte rabarber så går det utmärkt att byta ut dem mot samma mängd av något annat gott som vinbär, blåbär , björnbär eller hallon.
 
Den här kakan har en liten touch av kanel som gör den lite extra god. Speciellt när den dessutom serverades tillsammans med vaniljsås.
 
 
 
Recept
 
100 g smör
2 ägg
2  dl socker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
4 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
½ tsk kanel
1 banan
1 msk ljus sirap
300 g rabarber (frusna eller färska)
 
lite florsocker till garnering

Gör så här:
1. Vispa socker, vaniljsocker och ägg till det blir vitt och fluffigt.
2. Mosa en banan och vispa sedan ner den i äggsmeten.
3. Vispa ner sirapen i äggsmeten.
4. Smält smöret.
5. Blanda mjöl, kanel och bakpulver i en bunke.
6. Blanda sedan ihop äggsmeten, smöret, mjölken och mjölblandningen väl.
7. Häll smeten i en springform ca 24x24cm.
8. Skala och skiva rabarberna och sprid ut dem över smeten. Har du frusna, redan skivade så behöver du inte tina dem först.
9. Sätt in i ugnen på 180 grader i ca 55 minuter.
10. Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker som garnering. Servera som den är eller tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Mums!


2015-01-15 @ 14:46:36

mummms


2015-01-15 @ 20:42:38

JA! Vilken bra inspiration!
Försöker göra plats i frysen och har bl.a rabarber där så tack!


2015-01-15 @ 21:26:20

Åh mums! =)


2015-01-16 @ 11:29:51

Åh, SOMMAR!


2015-01-16 @ 11:54:09

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen