Färsbiffar i Sås med Brandy, Dijonsenap & Timjan

Av Joanna den 23 Januari 2015
Postat i:Köttfärsrätter
Tags: brandy, cognacsås, dijonsenap, färsbiffar, pannbiffar, timjan,
 
 
 
Här kommer ännu ett gott recept på färsbiffar. Det blir en hel del sådana här hemma faktiskt. Det är en maträtt som jag tycker är kul att laga och självklart så tycker vi båda här hemma att det är väldigt gott.
Enkelt att variera i smaksättning är det ju också, både färsbiffarna och såsen.
 
Den här gången blev det väldigt enkla biffar i en smakrik sås med dijonsenap, brandy och timjan.
Dessa gjorde jag första gången en vecka innan de som ni ser på bilderna och de blev så bra så jag fick göra om dem veckan efter, fota dem och nu dela med mig av receptet till er.
 
Brandyn som jag använt är St Rémy VSOP brandy men du kan använda vilket annat märke på brandy eller cognac som du vill.
 
 
Färsbiffarna
8-10st/ 4 port
 
400 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
1 msk senap (vanlig Slotts)
1 tsk svartpeppar
1 krm salt
1 tsk kalvfond
1 msk matgrädde
1-2 vitlöksklyftor
3/4-1 dl ströbröd
2 msk Smör
 
Såsen:
1 msk kalvfond
6 dl matgrädde
1 ½ tsk dijonsenap
1 msk soja
½ kruka hackad färsk timjan
1 tsk svartpeppar
1 krm salt
2 msk brandy/cognac
1 msk maizena ljus redning
 
Gör så här:
1. Skala lök och vitlök och hacka grovt.
2. Lägg i en hög behållare/skål tillsammans med resten av ingredienserna  till köttbullarna förutom nötfärsen och ströbrödet. Mixa till en slät sås med mixerstav.
3. Lägg nötfärsen i en skål och tillsätt såsen och blanda mycket väl.
4. Tillsätt ströbröd lite i taget tills färsen har fått en bra konsistens för att göra biffar av. Tänk på att ströbrödet sväller lite så blanda inte i för mycket. Börja med 3/4 dl och vänta sedan 5 minuter och behövs det mer så häll i lite till då.
5. Rulla bollar som du sedan plattar till och steker i smör i stekpanna. Stek i ca 10 minuter medans du vänder på dem då och då så de inte bränns. Kolla en färsbiff för att se att de är helt genomstekta. Lägg sedan biffarna åt sidan på en tallrik. Låt stekfettet vara kvar i stekpannan och gör såsen däri.
6. Tillsätt alla ingredienserna till såsen och vispa ihop lite lätt medans såsen kokar upp. Låt sjuda i några minuter och lägg sedan i pannbiffarna i såsen.
7. Servera med klyftpotatis och en god sallad.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Ser supergott ut =)


2015-01-23 @ 15:10:30

Super mumsigt :D


2015-01-23 @ 17:56:10

Oh va gott det ser ut!!


2015-01-24 @ 11:05:18

såg riktigt gott ut


2015-01-28 @ 19:06:09

Mums!


2015-01-28 @ 19:24:47

Alltså jag fattar ju att det är så gott så man dör innan jag ens har provat. Men det är ju så farligt! När jag lagar riktigt god mat hemma (ja jag skryter haha) så blir vi himla tjocka här hemma :D :D så jag försöker att hålla det lite lagom gott bara, haha! Viiiiilket problem ;)

Svar: Hahaha! Ja vi brukar försöka ha åtminstone en salladsdag i veckan här hemma för att väga upp det :)
/Joanna


2015-01-28 @ 19:48:57

Åh så otroligt gott det ser ut :)


2015-01-28 @ 20:29:03

Så himla gott det ser ut÷)


2015-01-28 @ 20:44:20

Oj va gott!


2015-01-28 @ 21:53:03
M.

Alltså! WOW! Testade receptet, och det var såå gott! Och fashinerad över hur du lyckades fånga det goda på bild, för så gott ut såg det inte ut när jag försökte ta kort. Haha


2015-01-28 @ 22:13:42

Låter riktigt gott.


2015-01-28 @ 22:25:23

Måste absolut testa, verkar jättegott! :-)


2015-01-29 @ 00:45:23

Åh vad gott!Måste testa☺


2015-01-29 @ 05:59:09

Gud vad gott det ser ut =)


2015-01-29 @ 07:50:24

Åh så gott det ser ut och låter! Mums!


2015-01-29 @ 09:38:15

Detta ska jag prova, tack för tipset! Mums!


2015-01-29 @ 10:36:55

Ser fantastiskt gott ut. Vilken bra ide att ha Cognac i såsen. Det ska jag testa.


2015-03-17 @ 10:38:12
Iv

Godaste biffarna jag nye bara gjort utan någonsin ätit också! Lätta att rulla och lätta att göra!


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen