Färsbiffar med Parmesan & Örtkryddor i Paprikasås

Av Joanna den 14 September 2014
Postat i:Köttfärsrätter
Tags: färsbiffar, paprikasås, parmesan, örtkryddor,
 
 
 
Det var ju ett tag sedan som jag lade upp ett recept nu. Inte för att jag inte har lagat mat utan ibland kan det vara skönt med en paus från bloggen, att laga mat utan stress över hur fint det ska se ut och att stressa med att fota maten innan vi kan äta den.
Jag behöver få fram glädjen över att dela med mig av recepten och se det roliga i fotandet igen. Det blir inte roligt när det blir ett måste.
Jag kan inte lova att jag kommer spruta ut en massa nya recept här på bloggen direkt men jag börjar få tillbaka lusten med bloggen nu.
Jag ser äntligen lite fram emot höstens grytor och soppor istället för sommarens grillhets. Goda efterrätter och baka bullar. Så ni kommer nog få se en del här i höst iallafall.
 
Det senaste som jag faktiskt hann med att fota var dessa goda färsbiffarna md smak av örtkyddor och parmesan i en god paprikasås.
Färsbiffar gör jag rätt ofta här hemma då de är så lätta att variera med olika smaker till helt olika rätter.
De brukar dessutom falla de flesta i smaken, både stora och små.
Till färsbiffarna gjorde jag klyftpotatis i ugnen ( 250 grader tills de får uta och känns färdiga, tar aldrig tid när jag gör potatis i ugnen...) kryddade med vitlök, svartpeppar, salt, vitpeppar och paprikapulver.
Sedan för att göra måltiden komplett så blev det även stor sallad till det.
 
 
 
Recept
ca 4-5portioner
 
Färsbiffarna
400 g nötfärs
1 ägg
1 stor gul lök
1 tsk ajvar relish
2 tsk sambal oelek
2 tsk tomatpuré
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikakrydda
1 tsk oxfond
2 msk matgrädde
1 msk findus örtkyddor provencale (frysta)
2 vitlöksklyftor
½ dl finriven parmesan
ca 3/4 dl ströbröd
2 msk Smör + olivolja till stekning
 
Såsen
1 vitlöksklyfta
1/3 purjolök
1 röd paprika
1-2 msk olivolja
1 tsk svartpeppar
1 tsk oxfond
2 msk ajvar relish
4 dl matgrädde
½ dl creme fraiche
1 msk findus örtkyddor provencale (frysta)
½ dl rött vin
 
Gör så här:
1. Skala lök och vitlök och hacka grovt.
2. Lägg i en hög behållare/skål tillsammans med resten av ingredienserna  till köttbullarna förutom nötfärsen, parmesanen och ströbrödet. Mixa till en slät sås med mixerstav.
3. Lägg nötfärsen i en skål och tillsätt såsenoch parmesanen och blanda mycket väl.
4. Tillsätt ströbröd lite i taget tills färsen har fått en bra konsistens för att göra biffar av. Tänk på att ströbrödet sväller lite så blanda inte i för mycket. Börja med 3/4 dl och vänta sedan 5 minuter och behövs det mer så häll i lite till då.
5. Rulla bollar som du sedan plattar till och steker i smör/olja i stekpanna. Stek i några minuter på varje sida . Kolla en färsbiff för att se att de är helt genomstekta. Lägg sedan biffarna åt sidan på en tallrik. Låt stekfettet vara kvar i stekpannan och gör såsen däri.
6. Fräs vitlök, paprika och purjolök i olivoljan på medelvärme tills löken har blivit mjuk.
7. Tillsätt resten av ingredienserna förutom grädden, vispa ihop dem och låt puttra i några minuter. Häll sedan i grädden och låt puttra i ca 2 minuter till. Lägg sedan i färsbiffarna i såsen i stekpannan och servera tillsammans med klyftpotatis och en god sallad.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Jag älskar att kika in här och alltid få bra tips inför veckan som kommer. Tack för en superinspirerande blogg!! :D

ÅH vilken matdröm! Låter/ser helt fantastiskt! Lyx mat definitivt! :D

//hundredkitchenstories.blogg.se


2014-09-14 @ 16:45:19

Åh, det där ser jättegott ut!!!


2014-09-14 @ 21:57:06

Det här ser verkligen så gott ut! Måste prövas


2014-09-15 @ 13:08:36

Ser helt underbart gott ut. Kram Annika


2014-09-16 @ 12:26:14

Ser helt underbart gott ut! Får ta och försöka skapa en vegetarisk version av den där rätten någon dag!


2014-09-17 @ 14:53:03

Mums vad gott med gryta :) Ett måste att testa denna :)


2014-09-30 @ 12:43:49

Ser riktigt gott ut.
Gillar också färsbiffar.


2014-09-30 @ 12:44:19

Det där såg otroligt gott ut! :)


2014-09-30 @ 12:45:03

Ser suuuupergott ut =)


2015-02-24 @ 11:39:35
Ida

Det här så oförskämt gott ut! :O Det måste jag prova! :) Fick också tillbaka lite inspiration om att blogga om mat, har inte gjort det sen jag bytte blogg. :O Tack så mycket! :)


2015-02-24 @ 11:40:29

Måste provas idag till middag! :D
Verkar super gott!


2015-02-24 @ 11:50:40

Super mumsigt :D


2015-02-24 @ 11:52:17

Ser helt underbart ut!

Ser helt underbart ut!


2015-02-24 @ 11:59:16

Ahhhh vad hungrig jag blev nu!


2015-07-09 @ 08:53:59

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen