Pasta med Skinka, Oregano & Cantadou 4 Peppar

Av Joanna den 03 Oktober 2014
Postat i:Pasta
Tags: Cantadou 4 peppar, krämig pasta, oregano, pasta, skinka, skinkpasta,
 
 

Som den pastajunkie som jag är så lagas det ju ofantliga mängder pasta här hemma!
Mitt kök är en lchf:ares mardröm!
 
För det mesta kör jag ju på en del av mina favoritpastarätter som jag självklart redan bloggat om, de recepten hittar du i menyn till högen under Pasta.
Men så i veckan så knatade jag förbi dessertosthyllan på ica och blicken fastnade på den underbara 4 peppar från Cantadou som jag har använt tidigare. Den är grym som smaksättare och gör även pastan sådär extra krämig. Det blir ju pastan alltid om du använder färskost i såsen, vilken du än använder.
 
Här hemma i trädgården växer oreganon som ogräs så jag passade på att använda den nu innan vintern slår till och örterna försvinner från trädgården. Har du inte oregano i trädgården så köp den i kruka i mataffären.
 
Så det fick bli en skinkpasta med oregano och 4 peppar med lite grönsaker, vitt vin och parmesan.
Enkel, snabb och väldigt god!
 
 
 
 
 
 
Recept
ca 6 portioner
 
500 g barilla penne pasta
 
200g rökt skinka (pålägg)
1 röd paprikor
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 näve blad/babyspenat
1 burk Cantadou 4 peppar
1 hönsbuljongtärning
½ dl vitt vin (t ex zeta matlagningsvin)
4 dl matgrädde
1 dl riven parmesan ( t ex zeta 22 mån)
2 tsk svartpeppar (gärna grovmalen)
ca 2 msk olivolja + rapsolja/smör till stekning
Färsk oregano ca ½ kruka
 
Gör så här:
1. Strimla skinkan och hacka purjolök, paprika och spenat. Lägg alltihop i en gryta eller djupare stekpanna och pressa ner vitlöken. I med olivolja och lite margarin/smör och fräs tills purjon mjuknat.
2. Häll i vitt vin och hönsbljongtärningen och blanda runt tills tärningen lösts upp helt.
3. Rör ner cantadouosten och rör om tills den har smält till en krämig sås.
4. Häll i grädden och svartpeppar.
5. Sedan river du och rör ner parmesanen och låter det hela puttra ihop i några minuter.
6. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll av vattnet. Rör ner pastan i såsen och låt puttra i ca 2 min medans du vänder runt pastan i såsen.
7. Servera direkt.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Åååå, nu blir man hungrig! :)


2014-10-03 @ 16:25:15

ååh vad det ser gott ut!


2014-10-06 @ 12:53:03

läckert

Åh vad gott! :)


2014-10-06 @ 13:01:13

Du Anar inte hur sugen jag är på detta just nu. Går på bootcamp och har väldigt begränsad kost. Fysatan i gatan. Dregglar lite.


2014-10-08 @ 13:22:47

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen