Kycklinggryta med Kokosmjölk, Sriracha & Mango Chutney

Av Joanna den 26 November 2014
Postat i:Grytor Kycklingrätter
Tags: bambuskott, kokosmjölk, kycklinggryta, mango chutney, sriracha,
 
 
 
Jag älskar enkelheten med grytor. Att ta det man har hemma och blanda ihop till något som smakar så gott. Att lätt kunna variera. Speciellt nu på hösten är det gott med en gryta som du kan variera med tillbehör.
Själv gillar jag att äta grytor tillsammans med ris men det är ju inte alla som gör det. Min man är ett exempel så han åt denna grytan tillsammans med äggnudlar.
 
Eftersom vi bara är två här hemma så blev det ju en del över. Dagen efter så kokade jag pasta penne och rörde ner i såsen. Rev ner ca ½ dl parmesan och lät det hela puttra samman och så blev det hela en underbart god pastarätt istället.
 
 
Jag använder alltid Kung Markattas kokosmjölk då det är den enda jag hittat hittills som är bara kokosmjölk dvs fri från konserveringsmedel och ekologisk. Vet du någon mer som är ren kokosmjölk så tipsa mig gärna i en kommentar.
 
Om du känner att du är osäker på hur känslig du är mot hetta i maten så smaka dig gärna fram med srirachasåsen. Börja med en tesked och låt grytan puttra samman och smaka av så kan du hälla i mer sås efter smak.
Huy Fong Sriracha chilisås hittar du här: MatHem & ExtremeFood (skrolla ner lite på den sidan) men även i små asiatiska mataffärer. (Röd flaska med grön kork och en tupp på framsidan)
 
 
 
 
 
Recept
ca 4-5 portioner
 
700 g kycklinginnerfilé
2 paprikor
½ purjolök
1 morot
1 rödlök
1 liten burk bambuskott (227g)
1 liten burk majs (160g)
2 burkar kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 ½ hönsbuljongtärning
2 msk mango chutney
ca 3 tsk sriracha chili sauce (smaka av)
2 msk tomatpuré
1 krm salt
 
Tillbehör:
Strimlad eller hackad gurka
Cashewnötter
 
Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen tillsammans med pressad vitlök i rapsoljan i en gryta tills kycklingbitarna är genomstekta.
2. Strimla grönsakerna och lägg i grytan med kycklingen och stek tills grönsakerna mjuknat lite.
3. Rör ner majs, bambuskott, tomatpuré, mango chutney, sriracha och salt.
4. Häll på kokosmjölk och lägg i hönsbuljongen och låt puttra ihop i några minuter. Rör om då och då.
5. Servera tillsammans med ris och tillbehör.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Potatissallad med Dijonsenap Gräslök & Honung

Av Joanna den 12 November 2014
Postat i:Matiga sallader Potatisrätter
Tags: dijonsenap, gräslök, honung, krämig potatissallad, potatissallad,
 
 
 
Vet att det inte var särslilt länge sedan ni fick ett recept på en god potatissallad men nu är det dags igen. Kanske längtar jag lite tillbaks till sommaren här i höstmörkret.
 
Den här potatissalladen passar perfekt på buffébordet, som tillbehör till en köttbit eller som vi åt den tillsammans med rostbiff och baguette.
Baguette med rostbiff och potatissallad är enkel men uppskattad mat då alla plockar i vad de själva vill ha som tillbehör i baguetten.
Sallad, tomat, gurka eller avokado är ju passande tillbehör.
 
Potatissalladens goda smak kommer från kombinationen av dijonsenap, honung och gräslök och jag kan säga att det var en av de godaste potatissalladerna jag ätit!
Är du nu en av de som hatar senap så kan jag tillägga att min man HATAR senap men han gillade verkligen den här potatissalladen. Kommentaren var "kan jag få det här varje dag?"
 
Kan tilläggas att den blir bara godare av att stå ett tag så om man vill förbereda inför en fest eller buffé så kan man gott göra den redan dagen innan.
 
 
 
 
 
Recept
ca 6 portioner
 
ca 1 kg fast potatis 
1 ½ dl turkisk/grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 ½ dl creme fraiche
½ tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 krm salt
1 krm vitpeppar
3/4 dl hackad gräslök
1 finhackad gul lök
 
Gör så här:
1. Tvätta potatisen noga eller skala den. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
2. Medans potatisen kokar så blandar du samman majonnäs, yoghurt, creme fraiche, dijonsenap, honung och kryddor i en bunke.
3. Finhacka löken och gräslöken och rör ner i såsen i bunken.
4. Häll av potatisen i ett durkslag och låt dem svalna ett tag innan du skär dem i bitar. Blanda sedan ner potatisen i såsen i bunken.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Tävling i samarbete med Breville

Av Joanna den 03 November 2014
Postat i:Tävlingar
Tags: Blend Active, blender, breville, smoothie, tävling,
 
 
 
Bildkälla: Breville
 
 
Nu när hösten och mörkret är här så tycker jag att vi ljusar upp tillvaron lite med en enkel och rolig tävling.
I den här tävlingen så ska ni få tipsa mig ett recept istället för tvärt om.
Det är ert allra, allra bästa smoothierecept som jag är ute efter!
 
Man kan aldrig ha för många smoothierecept på lager och därför söker jag i samarbete med Breville efter ert bästa recept.
Bästa receptet + motivation på varför just du ska vinna, vinner en BLEND ACTIVE Blender från Breville.
 
 
Blend Active är en blender med avtagbara flaskor som gör det enkelt för dig som vill ha en smoothie på vägen.
I med ingredienserna, mixa och ta sedan med dig flaskan! Det blir inte mycket enklare än så att få en god och nyttig frukost eller mellanmål med sig.
 
 
 
Tävlingsregler:
1. Skriv i en kommentar till det här inlägget ditt allra bästa recept på smoothie.
2. Skriv även i kommentaren en motivation till varför just du ska vinna.

Pris:
1 st Breville Blend Active blender  till ett värde av ca 399 kr.
 
 
 
Tävlingen pågår fram till Måndagen 10/11 kl 23.59
 
LYCKA TILL!
 
Tävlingen är nu avslutad och vinnaren blev Johanna M med sitt recept som verkligen låter supersmarrigt!
Här har ni hennes recept:
 
Mixa:
1 dl kokosmjölk
1,5 dl vaniljyoughurt
1/2 banan
ca 1 dl fryst mango
1/4 färsk ananas i bitar (eller fryst)
2 dl apelsinjuice
Is
 
Låter väl gott?
 
 
 
Breville Active Blend finns nu att köpa HÄR!
Inom kort kommer den även finnas tillgänglig hos tretti.se, webhallen och bagaren & kocken.

Mat och Dryck Besökstoppen