Björnbär- & Rabarbersmulpaj med Mandelmassa

Av Joanna den 09 Juni 2014
Postat i:Paj - efterrätt
Tags: björnbär, mandelmassa, rabarber, smulpaj,
 
 
 
Smulpajer tycker jag verkligen hör sommaren till.
Eller så är det så att det är då som jag faktiskt bakar dem mest.
 
Det är ju en enkel fika att bjuda på när man får besök. Inte så mycket förberedelser (om man nu inte ska ut och plocka bären först) och ingen kaka som ska svalna innan den kan ätas.
 
I min paj så hade jag björnbär som jag plockade förra året och som hamnade i frysen och nyskördade rabaraber från trädgården. Lite extra god känns faktiskt pajen på något sätt när man plockat bären själv.
För det där lilla extra i pajen så hade jag även i mandelmassa i smuldegen som då blir lite crunchy och god.
 
Smulpajer går ju att variera på så många sätt så släng i det som du har hemma i bär eller fruktväg så kommer det bli gott oavsett.
Björnbär och rabarber visade sig passa utmärkt ihop med mandelmassa.
 
 
 
Recept
 
250 g björnbär
250 g rabarber
2 msk potatismjöl
 
3 ½ dl mjöl
3 ½ dl havregryn
200 g smör (rumstempererat)
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
200 g riven mandelmassa
 
Gör så här:
1. Blanda bären i en skål tillsammans med potatismjöl.
2. Blanda alla ingredienserna till smuldegen i en bunke och arbeta ihop till en smulig deg.
3. Lägg bärblandningen i botten på en pajform och täck med smuldeg.
4. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 25-30 min.
5. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Gott!


2014-06-09 @ 13:56:36

låter gott :)


2014-06-09 @ 16:44:37

Åh vad gott :)


2014-06-11 @ 10:31:49

Åh nu blev en ju jättesugen på att baka smulpaj!


2014-06-11 @ 16:26:24

Gott!


2014-06-15 @ 20:07:57

Hej! Jag ska ha konfirmation den 13 juli, så jag undrar om du kam tipsa om någon tårta man kan göra. Vill att den ska vara väldigt fin, super god men inte super svår att göra... Har du några tips eller något recept du skulle kunna dela med dig av på bloggen så skulle jag bli super glad
Kram


2014-06-19 @ 17:50:19

Åh gu vad gott med mandelmassa i också!


2014-09-20 @ 00:01:03

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen