Bavette med Kalkon & Spenat

Av Joanna den 29 Januari 2014
Postat i:Pasta
Tags: Barilla, bevette, kalkon, pasta, spenat,
 
 
 
 
Ibland så händer det lite mycket i livet och allt hinns inte riktigt med. Så har det varit för mig det senaste och tyvrr är det bloggen som blivit lidande. Det har inte funnits ork eller inspiration till nya rätter och bakandet har stått helt still. Men sånt är livet och nu börjar allt lugna ner sig och återgå till det normala. 
 
 
 
 
När man känner att man inte riktigt hinner med så är pasta alltid en rätt som man med enkelt kan imponera med. Det behövs inte så mycket och man tager lite vad man haver i kylen. Igår lyckades jag till och med imponera på mannen min med den här enkla men otroligt goda pastan.
 
I den här pastan har jag använt kalkonpålägg vilket gör den så enkel och snabb. Bara att hacka ner alla ingredienser, fräsa, krydda och röra ihop en sås. Koka pastan och blanda ner den i såsen. Servera. Allt på under en halvtimme.
 
En perfekt vardagsrätt när man vill äta något riktigt gott men inte riktigt har tid eller ork.
 
 
Recept
 4-5 portioner 
 
500 g Barilla Bavette
eller annan pastasort
 
200 g kalkonpålägg
ca 30 g färsk spenat/babyspenat (en stor näve)
1 röd paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk smör/margarin
1 msk findus frusna örtkryddor provencale
1 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning
1 dl rött vin (jag använde matlagningsvin)
5 dl matgrädde
1 dl riven parmesan (jag använder alltid zeta 22 mån)
 
Gör så här:
1. Hacka lök, paprika, spenat och kalkon, pressa vitlöken och lägg i en gryta och fräs i lite olivolja blandat med smör/flytande margarin tills löken är mjuk.
2. Tillsätt tomatpurén, sambal, kryddor och hönsbuljongtärningen och fräs nån minut.
3. Tillsätt rött vin, grädde och riven parmesan och koka ihop i 2 min.
4. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen och häll sedan av vattnet.
5. Häll i pastan i pastasåsen och låt puttra under omrörning i ca 1-2 minuter.
6. Servera genast och gärna tillsammans med lite bröd eller sallad.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Låter riktigt gott.


2014-01-29 @ 12:12:10

Gott!


2014-01-29 @ 17:55:23

ser jätte gott ut!


2014-01-30 @ 09:26:16

Mums! Det ser verkligen gott ut.
Kram


2014-01-30 @ 09:46:46

ÅÅÅÅÅH SÅ GOTT


2014-01-30 @ 09:57:36
A

Ser gott ut :)


2014-01-30 @ 10:01:32
Joe

Mm....låter hur gott som helst!


2014-01-30 @ 10:05:04

Jag blev så nyfiken för jag har aldrig hört talas om "Bavette". Liknar Linguine, stämmer det? Oavsett vad så ser det supersmarrigt ut!

Svar: Ja det stämmer :) Linguine kallas även för Bavette och det är vad den heter hos Barilla (som jag alltid använder) så det är samma sak :)
/Joanna


2014-01-30 @ 10:20:54

Det där ser otroligt gott ut! Skulle inte vara fel ^^


2014-01-30 @ 10:26:18

Vilka fina bilder! Det ser jättegott ut. :)


2014-01-30 @ 10:33:42

åh vad gott :D

åh vad gott :D


2014-01-30 @ 11:51:33

Åh. Ser GALET gott ut!!!


2014-01-30 @ 11:59:54

åååh vad gott!!! pasta kan nog vara något av det godaste som finns och det här.. såg ju hur gott ut som helst!


2014-01-30 @ 12:14:37

Ser väldans gott ut :)
Otur att vissa ingredienser inte finns där jag bor annars skulle jag testa :)

Svar: Vad är det som inte finns där du bor? Jag kanske kan tipsa om ersättningsprodukt.
/Joanna


2014-01-30 @ 13:06:00

Gott :)


2014-01-30 @ 13:34:51

Ja, man tager det man haver. Ser hur gott ut som helst😊


2014-01-30 @ 13:55:57

ser jätte gott ut :)


2014-01-30 @ 14:27:45

Ser himla gott ut! :D


2014-01-30 @ 14:42:18

Åhhh va gott de såg ut! Skönt att allt lugnat sig, hoppas du får en bra helg:)

Svar: Tack, detsamma :)
/Joanna


2014-01-30 @ 15:05:08

Åh vad gott! Burkar du bara slänga ihop lite eller följer du något recept? :)

Svar: Nä recept är jag dålig på att följa, brukar använda sånt som jag har hemma :)
/Joanna


2014-01-30 @ 15:26:20
M

Detta ska testas, ser supergott ut :)


2014-01-30 @ 15:29:31

Det där ser väldigt gott ut =)


2014-01-30 @ 16:07:45

Åh vad gott! Jag har verkligen fått en crush på spenat! Mums


2014-01-30 @ 16:21:22

SATAN vad gott det där ser ut att vara!


2014-01-30 @ 16:41:24

MUMS!!!!


2014-01-30 @ 16:45:09

åh va gott!


2014-01-30 @ 17:02:38

ser riktigt gott ut !


2014-01-30 @ 17:24:18

Tror du man skulle kunna göra det där på lchf-vis? Såg supergott ut! :)


2014-01-30 @ 17:30:47

Mums!


2014-01-30 @ 18:51:47

Mums, vad det ser och låter gott! Det kanske skulle testas ikväll, även om jag inte har riktigt allt hemma och så får jag i så fall byta ut kalkonen mot "vanlig" skinka :D


2014-01-30 @ 19:12:55

Hur många portioner blev det?

Svar: 4-5 port :)
/Joanna


2014-01-30 @ 19:19:29

Fin blogg!


2014-01-30 @ 20:35:32

Åååååh så gott det såg ut!


2014-01-30 @ 20:42:09

Ser riktigt gott ut! :)


2014-01-30 @ 21:35:10

Smarrigt :D


2014-01-30 @ 21:39:59

Gud vad gott det ser ut!


2014-01-30 @ 22:11:19

Gud vad gott det ser ut! blev jättehungrig nu haha :D


2014-01-30 @ 22:29:17

Jättefin blogg!:)


2014-01-30 @ 22:31:49

ser sjukt gott ut :)


2014-01-30 @ 23:12:20

Guud vad gott det där lät och såg ut alltså, mmmm!


2014-01-31 @ 00:09:23

Åh, så himla gott! ^^


2014-01-31 @ 08:13:27

Ser riktigt gott ut!


2014-01-31 @ 12:36:00

Oh vad det låter gott.
Ha en trevlig helg!


2014-01-31 @ 13:31:32

Ser fantastiskt gott ut!!


2014-01-31 @ 14:38:42

Gud vad gott det ser ut! Måste provas!


2014-01-31 @ 15:33:23

Mums! ser hur gott ut som helst :D


2014-01-31 @ 17:03:23

vad gott mumms

Oh Herre Gud vad gott!! <3


2014-01-31 @ 17:38:20

Det ser nåt så otroligt gott ut! Bilderna är dessutom helt fantastiska! :)


2014-01-31 @ 18:38:37

Ser gott ut :-)


2014-01-31 @ 18:41:21

Ser gott ut!
Ska såsen stå och puttra medan pastan kokas? :)

Svar: Ja det kan den göra men på låg värme, 2-3:an. Då kommer smakerna fram mer :)
/Joanna


2014-01-31 @ 20:00:31

mmmmm så gott de där såg ut! :)
KRAM

mums


2014-01-31 @ 22:34:23

Ser gott ut!


2014-01-31 @ 22:40:12

Ser inte lite gott ut!


2014-01-31 @ 23:19:57

Åh d lät gott :)


2014-02-01 @ 07:42:44

Mm ser riktigt gott ut :P Allt bra med dig?


2014-02-01 @ 10:18:25

Ser fantastiskt gott ut! :)


2014-02-01 @ 10:56:03

Det ser fantastiskt ut!

Det ser fantastiskt ut!

Vad gott :D


2014-02-01 @ 12:29:19

ser riktigt gott ut!

Omnomnoooom! Så himla snygg rätt också :D


2014-02-01 @ 14:47:49

Vad gott det ser ut :)


2014-02-01 @ 15:41:54

Åh, vad gott! :)<3


2014-02-01 @ 18:16:11

Såg jättegott ut!


2014-02-01 @ 19:03:09

Ser otroligt gott ut!


2014-02-01 @ 19:12:10

Låter riktigt gott! Ska testa att bjuda på detta hemma :)


2014-02-01 @ 20:21:49

Hemskt gott o.o


2014-02-01 @ 20:33:57

Satan vad gott! :D


2014-02-01 @ 21:21:41

såg ju riktigt riktigt smarrigt ut! :)

Älskar pasta med goda såser som har lite sting, så jag får nog testa detta. Och alla ursäkter för att få köpa parmesan är ju svåra att motstå ;)


2014-02-01 @ 23:46:09

aj aj... det där ser ut som något i min smak. älskar pastarätter


2014-02-02 @ 03:05:42

Ser supergott ut! Vilket bra och enkelt tips!!! :)


2014-02-02 @ 11:55:19

Åh nej gud vad gott!!


2014-02-02 @ 14:45:09

Åh vad mumsigt! :)


2014-02-02 @ 14:51:38

Åhh mums!! Ser så himla gott ut, fast jag har ätit just blev man ju hungrig igen, haha :)


2014-02-02 @ 15:21:49

Ser jättegott ut!=)

Ser väldigt gott och fräscht ut! :)


2014-02-02 @ 15:30:18

Det ser verkligen gott ut! Det ska jag testa någon gång :)


2014-02-02 @ 18:27:42

Låter HUR gott som helst, detta ska jag laga i veckan!


2014-02-02 @ 18:50:50

FETT gott!


2014-02-02 @ 21:09:00

Åh vad gott det såg ut att vara! :)


2014-02-02 @ 21:14:53

Så gott det ser ut :)


2014-02-03 @ 08:17:42
ami

det ser fantastiskt gott ut, speciellt när det är fotat som det är. Ska nog göra den middag nån dag åt min pojkväns familj :)


2014-02-03 @ 08:46:40
Liz

Ser riktigt gott ut! :)


2014-02-03 @ 10:02:07

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen