Bavette med Kalkon & Spenat

Av Joanna den 29 Januari 2014
Postat i:Pasta
Tags: Barilla, bevette, kalkon, pasta, spenat,
 
 
 
 
Ibland så händer det lite mycket i livet och allt hinns inte riktigt med. Så har det varit för mig det senaste och tyvrr är det bloggen som blivit lidande. Det har inte funnits ork eller inspiration till nya rätter och bakandet har stått helt still. Men sånt är livet och nu börjar allt lugna ner sig och återgå till det normala. 
 
 
 
 
När man känner att man inte riktigt hinner med så är pasta alltid en rätt som man med enkelt kan imponera med. Det behövs inte så mycket och man tager lite vad man haver i kylen. Igår lyckades jag till och med imponera på mannen min med den här enkla men otroligt goda pastan.
 
I den här pastan har jag använt kalkonpålägg vilket gör den så enkel och snabb. Bara att hacka ner alla ingredienser, fräsa, krydda och röra ihop en sås. Koka pastan och blanda ner den i såsen. Servera. Allt på under en halvtimme.
 
En perfekt vardagsrätt när man vill äta något riktigt gott men inte riktigt har tid eller ork.
 
 
Recept
 4-5 portioner 
 
500 g Barilla Bavette
eller annan pastasort
 
200 g kalkonpålägg
ca 30 g färsk spenat/babyspenat (en stor näve)
1 röd paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk smör/margarin
1 msk findus frusna örtkryddor provencale
1 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning
1 dl rött vin (jag använde matlagningsvin)
5 dl matgrädde
1 dl riven parmesan (jag använder alltid zeta 22 mån)
 
Gör så här:
1. Hacka lök, paprika, spenat och kalkon, pressa vitlöken och lägg i en gryta och fräs i lite olivolja blandat med smör/flytande margarin tills löken är mjuk.
2. Tillsätt tomatpurén, sambal, kryddor och hönsbuljongtärningen och fräs nån minut.
3. Tillsätt rött vin, grädde och riven parmesan och koka ihop i 2 min.
4. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen och häll sedan av vattnet.
5. Häll i pastan i pastasåsen och låt puttra under omrörning i ca 1-2 minuter.
6. Servera genast och gärna tillsammans med lite bröd eller sallad.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Tävling i samarbete med Breville

Av Joanna den 25 Januari 2014
Postat i:Tävlingar
Tags: breville, paninigrill, smörgåsgrill, tävling,
 
 
 
 
 
För att kompensera er lite för bristen på recept det senaste så får ni här en liten tävling i samarbete med Breville. Eller det är ingen liten tävling direkt utan en lite större variant kanske man skulle kunna säga när det faktiskt finns två priser att vinna!
Det kommer alltså även bli två stycken vinnare!
 
Breville är Storbrittanniens ledande märke inom hushållsapparater men även i USA har de fått stora framgångar och självaste Oprah Winfrey har kallat Paninigrillen för en stapelvara i sitt hem! Nu har äve märket lanserats i Sverige och säljs bland annat på Bagaren och Kocken.
 
Förstapriset i den här tävlingen är en Breville Paninigrill VST025X med plats för två till tre smörgåsar (värde ca 595 kr) och andrapriset en Breville Smörgåsgrill VST051X i rostfritt stål med plats för två brödskivor (värde ca 399 kr)!
 
 
Detta är en enkel tävling och för att delta ska du göra så här:
1. Berätta vad din utlimata toast/panini skulle ha för fyllning.
2. Motivera varför just du ska vinna en av grillarna.
 
 
Tävlingen avslutas Söndagen den 2:e Februari kl 23.59.
 
Lycka Till!
 
 Tävlingen är nu avslutad och vinnaren kommer att utses inom kort.
 
Gilla gärna by blondie på facebook och följ mig även på bloglovin för att inte missa några nyheter!
 
 
 

Tips: Delizies färska ekologiska Soppor

Av Joanna den 24 Januari 2014
Postat i:Tips
Tags: delizie, färdigmat, soppa,
 
 
 
 
 
Det har ju blivit lite glest bland inläggen här det senaste av olika anledningar.
 
Detta är inte heller något recept utan jag tänkte istället bara passa på att tipsa er om en god nyhet i butikshyllorna. Eller rättare sagt i butikskylarna.
 
Det är Delizie som har gjort ett antal färska ekologiska soppor som man bara värmer i micron eller på spisen.
Enkelt som lunch eller när man kommer hem frusen så här i vinterkylan.
 
De finns i en hel del spännande smaker så det finns någon för alla soppälskare:
Marockansk Linssoppa
Belugalinssoppa med Kashmircurry
Tomatsoppa med Stjärnanis och Apelsin
Morotssoppa med Koriander
Potatis- och Purjolökssoppa
 
(Delizies färska ekologiska soppor finns i mataffärerna kylda och kostar ca 35 kr)
 
 
Ett litet tips i vinterkylan.
 
 
Imorgon får ni inte missa att kika in här för då börjar en riktigt fin tävling!

Mat och Dryck Besökstoppen