Bavette med Chili, Spenat & Färskost

Av Joanna den 09 Februari 2014
Postat i:Pasta
Tags: chili, färskost, pasta, philadelphiaost, spenat, vitlök,
 
 
 
Snabbmat här hemma brukar för det mesta betyda någon form av pasta. Det brukar oftast bli pasta när jag t ex glömt att ta fram kyckling eller köttfärs i tid eller att jag är trött och inte orkar laga något.
 
Det behöver inte alltid vara särskilt avancerat för att något ska bli riktigt gott. En snabb pasta med få ingredienser och ett gott vitlöksbröd till. Det blir en riktig lyxmåltid.
Vitlöksbröden har jag gjort av överblivna hamburgerbröd som jag hittade i frysen. Funkar även bra med korvbröd som man delar eller rostbröd.
 
Den här pastan har få ingredienser men smakar desto mer.
En krämig pasta med massa smak av vitlök, chili och parmesan. Tre av mina favoritingredienser. Philadelphiaosten gör pastan extra krämig och spenaten får stå för det nyttiga.
 
Spenat har jag i mycket som jag lagar. Den är både nyttig och tillför lite färg till maten. För det är ju faktiskt så att ju godare maten ser ut desto trevligare blir det att äta den.
 
Frysta örter är något som jag alltid har i frysen för lite smaksättning när jag inte har färska örter hemma. På vintern blir det ju lite mer av den frysta varianten än den färska får jag nog lov att erkänna.
 
 

Längtar något otroligt till våren nu så jag kan börja odla mina örter och tomater och ha det trevligt i trädgården.
 
 
 
 
 
 
 
Recept
4-5 port

500 g pasta (gärna bavette)

3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 stor näve färsk spenat/babyspenat
3 msk flytande margarin
2 msk olivolja
1-2 tsk sambal oelek
4 dl matlagningsgrädde
100 g philadelphiaost naturell
1 dl riven parmesan
1 hönsbuljongtärning
1 tsk Svartpeppar
1 msk hackad fryst basilika

Gör så här:

1. Pressa vitlöken, hacka löken och spenaten och lägg i en gryta tillsammans med margarinet, olivoljan och sambal.
2. Fräs några minuter tills löken har blivit lite mjuk, den ska inte få färg. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop under några minuter.
3. Under tiden du gör såsen så koka även pastan efter vad det står på förpackningen.
4. Häll av vattnet från pastan och häll i pastan i såsen. Låt koka ihop i ca 1 minut så pastan blir krämig.
6. Servera med ett gott bröd eller vitlöksbröd till.
 
 
 
Lätta vitlöksbröd
 
Hamburgerbröd
Flytande margarin
vitlöksklyftor
fryst hackad basilika
 
Gör så här:
1. Pressa vitlök i en skål och blanda i resten.
2. Bred margrinblandningen på röden och sätt in i ugnen i några minuter på 250 grader tills kanterna på brden börjar få färg.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 
 

Kommentarer

rostbröd med vitlökssmör i ugnen är underbart, och lite pasta med pesto :)


2014-02-09 @ 11:06:55

Vad det ser gott ut!


2014-02-09 @ 12:41:43

åh dina pastarecept är alltid så bra!

Svar: Tack! :) Vad kul att du gillar dem! :)
/Joanna


2014-02-09 @ 12:45:58

Åh gud vad gott det ser ut!


2014-02-09 @ 16:20:32

Enkla och snabba recept är alltid tacksamt och framförallt när de ser så gott ut! :-)


2014-02-09 @ 22:39:42

Åh vad gott!


2014-02-10 @ 12:29:16

Vitlöksbröd med pasta är så himla gott!


2014-02-10 @ 14:12:04

Ser väldigt gott ut :) Vi äter rätt mycket pasta här hemma faktiskt. Det är enkelt och man kan variera det på så många olika sätt :)


2014-02-10 @ 23:57:29

Ser väldigt gott ut. Skulle vara roligt ifall du kollade in min blogg


2014-02-13 @ 21:06:58

Guud va gott det ser ut! Måste jag testa :)


2014-02-13 @ 21:09:17

måste prova! ser fantastiskt gott ut!


2014-02-13 @ 21:10:07

Men lägg av vad gott! Å det kurrar i min mage här nu. Älskar pasta och detta ska testas snarast! Tack för receptet :)

Åh gott de ser ut!
Juste, skulle du kunna hjälpa mig med ett litet kort svar i mitt senaste inlägg? :)
Kram


2014-02-13 @ 21:28:10

Mums!


2014-02-13 @ 21:28:24

Det såg väldigt gott ut!

gott


2014-02-14 @ 20:47:19

Super fin blogg verkligen! :)

Svar: Tackar! :)
/Joanna


2014-02-14 @ 20:52:06

Det ser otroligt gott ut! :)

Gud vilken fin blogg! Verkligen läsvärd, om du har lust får du jätte gärna kolla in våran blogg, och kanske slänga in en kommentar eller två. Tack så mycket! :)

Svar: Tack så mycket! :)
/Joanna


2014-02-16 @ 20:58:11

Så himla gott och krämigt! Perfekt studentmat, billigt med lyxigt :) Tack för receptet!


2014-02-20 @ 19:13:21

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen