Kladdig Chokladtårta med Chokladmousse

Av Joanna den 06 April 2014
Postat i:Kladdiga kakor Mjuka kakor
Tags: chokladkaka, chokladmousse, chokladtårta, kladdkaka, påsk, påsktårta,
 
 
 
 
Jag tänkte faktiskt vänta med att lägga ut den här tills nästa vecka då det är lite närmare påsk men ni får receptet redan idag istället. Jag har aldrig varit särskilt bra på att vänta med saker och inte nu heller.
 
Påsken är ju här snart och vad passar inte bättre då än lite inspiration till godsaker på påskbufféen.
Jag tjuvstartade påsken lite redan denna veckan med den här påsktårtan som jag gjorde när min brors barn fyllde år.
Det är en choklad, med choklad och chokladtårta.
Eller Kladdig brownie/kladdkakebotten med chokladmousse och chokladgodis i form av maltesers och påskägg på toppen.
En chokladälskaren dröm!
 
Det är en ganska mäktig liten skapelse så den räcker till ganska många skulle jag tro. Vi har varit ca 13-14 personer som kalasat på den totalt ungefär.
 
En lätt tårta som ska bakas dagen innan servering vilket jag gillar. Bättre att den är färdig så har man tid för annat på dagen för bjudningen.
Dock kan jag ju informera om att det är ingen tårta som du skär fina tårtbitar av utan den är minst sagt kladdig.
 
 
 
 
 
 
 
Kakan
En rund kaka 24 cm i springform
 
150 g smör/margarin
100 g mörk choklad
3 ägg
3 dl socker
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda sedan ner chokladen däri och blanda tills chokladen smält helt.
3. Vispa ägg, socker och sirap luftigt.
4. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och häll sedan ner blandningen i äggsmeten och vispa samman.
5. Häll i det smälta chokladsmöret och vispa lite till.
6. Smöra en spingformform, form med avtagbar kant, och häll i smeten.
7. Grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
8. Låt svalna helt.
 
Chokladmoussen
4 dl vispgrädde
300 g mörk choklad (jag använde vanlig marabou mörk choklad)
2 ägg
2 dl kesella 10 %
 
Gör så här:
1. Vispa grädden ganska hårt.
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Vispa upp äggen och tillsätt sedan den smälta chokladen medans du vispar.
4. Rör sedan ner kesellan och till sist även grädden.
5. Häll över moussen över den avsvalnade kakan (fortfarande i springformen) och ställ in i kylen i några timmar innan servering.
7. Dekorera med godis precis innan servering.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Jätte fin tårta :)


2014-04-06 @ 15:30:08

Den ser väldans god ut!


2014-04-06 @ 15:37:41
c

oh my gosh this looks so good!!


2014-04-07 @ 09:56:32

GOTT =)


2014-04-07 @ 11:43:14

Åh så gott det ser ut! :)


2014-04-07 @ 12:13:34

åh, så gott!!


2014-04-07 @ 13:17:59

Vad den ser god ut!


2014-04-07 @ 13:53:04

Åh vad gott det såg ut! Måste nästan ta och göra en sådan själv bortmot påsk :)


2014-04-07 @ 14:00:47

Jisses...den ser ju helt ljuvligt god ut!

Kika gärna in på min nya blogg om du vill! :)


2014-04-07 @ 14:40:41

Mums! :)


2014-04-07 @ 14:54:38

så fin och ser så god ut :)


2014-04-07 @ 14:59:04

Så fin :)


2014-04-07 @ 15:33:23

Gott!


2014-04-07 @ 15:49:05

Hjälp så gott det ser ut! Kan nog inte göra det själv, men kanske kan tvinga mamma, hm?
Haha, kram! :)


2014-04-07 @ 16:01:25

Åh vad gott!!


2014-04-07 @ 17:51:09

Det ser så otroligt gott ut! :D

Åhh tack för receptet ! :) Fiin blogg


2014-04-07 @ 17:59:44

Jättefin! jag har också börjat påskbaka, det är ju inte så lång tid kvar nu! Tror dessutom att läsarna bara blir glada :)


2014-04-07 @ 19:05:55

Mums! så påskigt! =)


2014-04-07 @ 19:08:44

åh så gott! bra tips :)


2014-04-07 @ 19:12:33

Så smarrigt!!


2014-04-07 @ 19:49:24

Hoppas du har haft en trevlig dag <3
http://www.nattstad.se/Bamseee

Å den ser god ut!!


2014-04-08 @ 08:25:09

Den såg farligt god ut!


2014-04-08 @ 08:29:41

Wow vad läcker den ser ut! Perfekt nu till påsk.


2014-04-11 @ 10:28:05

Herregud så gott!


2014-04-14 @ 12:37:47

Otroligt härlig inspiration och fantastiskt fin blogg! :)


2014-04-14 @ 16:49:22

Jag bakade den till påsk! Stor succé och lättbakat för en oerfaren bakare som mig:)
Tack!

Svar: Vad kul att det blev så bra! :)
/Joanna


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen