Mini Snickerskladdkakor (eller kladdiga snickersmuffins)

Av Joanna den 22 Oktober 2013
Postat i:Cupcakes Kladdiga kakor Mjuka kakor
Tags: Choklad, cupcakes, dulce de leche, jordnötter, karamelliserad mjölk, kladdiga muffins, kladdkaka, muffins,
 
 
 
Det finns något som lockar mina smaklökar lite mer än något annat när det kommer till sötsaker och det är jordnötschoklad i alla dess former.
 
Snickers, amerikanska reeses peanutbuttercups m.m.
Bara jordnötter är inte så intressant utan det är när de kommer i kombination med choklad som det hela blir helt otroligt gott. Enligt mig.
Har ännu inte testat marabous nya jordnötschoklad men den står högt uppe på listan kan jag väl säga.
 
Så om man nu tycker om dessa smakerna såpass mycket som jag faktiskt gör så borde man ju baka med dem lite oftare kan tyckas. Det har bara inte blivit av av någon anledning. Men nu så!
 
Härom dan blandade jag i en klick jordnötssmör i chokladglassen och höll på att dö den goda choklad och jordnötssmörsdöden. Så jäkla gott var det.
 
Idag så fick jag ett ryck och var tvungen göra något annat med den lockande lilla jordnöttsmörsburken i kylen så det fick bli till att baka ihop de godaste av de godaste små mini snickerskladdkakorna. Helt sinnes goda blev de måste jag säga.
 
Choklad. Kola. Jordnötter. Kladdkaka.
 
 
 
 
Recept
ca 12 st

100 g margarin
2 ägg
2  ½ dl socker
1  msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g mörk choklad (t.ex marabou mörk)
2 msk jordnötssmör
 
½ burk Dulce de Leche/karamelliserad mjölk
Två nävar jordnötter

Gör så här:
1. Smält margarinet och hacka chokladen. Lägg i chokladen i margarinet tills den har smält och rör även ner jordnötssmöret.
2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa dem sedan med det margarinchokladen och socker- och äggblandningen.
4. Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smet eller kletig deg som det mer liknar. Gör ett hål i mitten av smeten i varje form och klicka i en tesked dulce de leche i varje hål. Strö sedan över lite jordnötter över varje form.
5. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Tips: Lindt Hello

Av Joanna den 16 Oktober 2013
Postat i:Tips
Tags: Lindt Hello,
 
 
 
Eftersom jag har varit så dålig på att ge er recept den senaste tiden så tänkte jag iallafall dela med mig av en smaskig nyhet som jag har fått testa på.
 
Det är Lindt som har lanserat en helt ny serie med choklad i olika storlekar och former och de alla smakar helt underbart! Speciellt god var Hello Nougat Crunch som jag hade kunnat äta väldig mycket av...den var helt sjukt god! Sedan fick jag även testa på Hello Strawberry Cheesecake och deras lilla box Hello Chocolate Bits med lyxigt goda chokladbitar. Väldigt goda de med, men Nougat Crunch var den som verkligen föll mig i smaken.
Finns som sticks och 100g chokladkakor.
Ett litet tips till helgens mys.
 
Nu ska jag ta och både laga mat och baka så ni får lite nya recept i dagarna.

Kyckling- & Paprikagryta med Timjan

Av Joanna den 07 Oktober 2013
Postat i:Grytor Kycklingrätter
Tags: kycklinggryta, paprika, timjan,

 
 
Såhär när mörkret och kylan börjar inta vårt lilla land så tycker jag att det är lite extra gott med grytor och soppor att värma sig med.
Det får även gärna vara lite sting i rätterna så man blir varm i hela själen. Men eftersom alla inte är lika förtjusta i hetta som jag är så rekommederar jag er att pröva er fram med cayennepepparn som står för hettan i den här grytan. Peppra lite, smaka av och peppra sedan lite till tills du får just den rätta hettan som passar dig och de som ska avnjuta grytan.
 
Här hemma åt vi den här grytan tillsammans med vanligt ris men det är nog även gott med basmatiris, jasminris, bulgur eller couscous.
 
 
 
Recept
4 portioner
 
700g kycklinginnerfilé
2 röda paprikor
½ purjolök
5 bitar soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 tsk svartpeppar
1 msk paprikapulver
1 krm salt
1 krm-3 krm cayennepeppar (läs i texten ovan)
2 msk hackad färsk timjan
2 msk ajvar relish
1 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
4 dl matgrädde
1 dl vitt vin
1 ½ dl vatten
 
Gör så här:
1. Hacka rödlök, paprika, soltorkade tomater och purjo, pressa vitlök och lägg i en stor gryta.
2. Skär kycklinginnerfiléerna i mindre bitar.
3. Fräs rödlök, purjo, soltorkade tomater, paprika och vitlök tillsammans med kycklingbitarna i lite olivolja tills kycklingen är genomstekt och löken är mjuk.
4. Krydda med alla kryddor förutom cayennepepparn.
5. Häll i vinet, ajvar, grädde, creme friche, vatten och hönsbuljongtärningen och rör om. Låt koka ihop i några minuter och rör om.
6. Krydda med lite cayennepeppar, smaka av och krydda kanske lite till tills du får den hettan som du vill ha på grytan.
6. Servera tillsammans med ris, bulgur eller couscous.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Mat och Dryck Besökstoppen