Kycklingpasta med Philadelphiaost & Spenat

Av Joanna den 12 November 2013
Postat i:Kycklingrätter Pasta
Tags: krämig pasta, kycklingpasta, pasta, spenat,
 
 
 
Även om det är kul att experimentara med ny mat och mer avancerade rätter så återkommer jag ändå gång på gång till min älskade pasta. Det är ju så enkelt och gott och gå oftast väldigt snabbt att göra.
Det är lite av vår snabbmat här hemma.
 
När fantasin tryter, orken eller tiden så finns det alltid någon enkel pastarätt som alltid blir en succé på middagsbordet. Det är ju dessutom ruskigt enkelt att göra till många och serverar man tillsammans med något gott bröd och en krispig sallad så blir det lite extra lyxigt.
 
Den här pastan är enkel men man får ha lite framförhållning eftersom kycklingen måste ju tinas först. Annars är den verkligen superenkel. Philadelphiaosten gör den här rätten extra krämig och god.
 
 
 
 
 
 
Recept
4-6 portioner
500 g  (½ pkt) spaghetti (jag använder alltid barillas)
 
350 g kycklinginnerfilé/kycklingfilé
2 stora nävar babyspenat
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk olivolja
½ dl vitt vin ( t ex matlagningsvin)
100 g philadelphiaost
4 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven parmesan
1 hönsbuljongtärning
1 tsk svartpeppar
1 krm salt
 

Gör så här:

1. Skär kycklingen i mindre bitar och pressa vitlöken, hacka löken och lägg i en gryta tillsammans med margarinet och olivoljan.
2. Fräs några minuter tills löken har blivit lite mjuk och kcklingenär helt genomstekt.
3. Rör ner philadelphiaosten och rör tills den smält helt.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra ihop i några minuter.
5. Under tiden du gör såsen så koka även pastan efter vad det står på förpackningen.
6. Häll av vattnet från pastan och häll i pastan i såsen. Låt koka ihop i ca 1 minut så pastan blir krämig.
7. Servera med ett gott bröd till.
 
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

gott det ser ut :-) som alltid! din är en av mina absoluta favoritbloggar! :-)

Svar: Tack! :)
Joanna Törnqvist


2013-11-12 @ 14:08:26

Åh så gott!

Gott :)


2013-11-12 @ 18:22:20

Enkelt och gott, som jag gillar det! Färskost i mat är kanon, det använder jag till mycket :)


2013-11-12 @ 19:47:36

Älskar dina recept här på bloggen, måste verkligen testa några av de :D
Det där verkade otroligt mumsigt ju.


2013-11-12 @ 20:11:32

Detta måste jag verkligen testa, låter så himla gott! :)

Liz

Detta måste jag verkligen testa, låter så himla gott! :)

*Råkade skicka kommenteren innan jag skrivit i uppgifterna..


2013-11-14 @ 18:26:02

MUMS!


2013-11-14 @ 18:29:19

åhhhhhhhhh så gott :D


2013-11-14 @ 18:35:36

Men jag håller med, pasta är så gott och enkelt! Tack för tipset!


2013-11-15 @ 20:58:16

Härligt med en pasta rätt så gott och med babyspenat kan det bli bättre:)


2013-11-15 @ 21:37:03

Gott gott. Jag försöker leta inspiration till en förrätt i morgon kväll. Kikar runt lite här hos dig.


2013-11-16 @ 01:09:54

Helt fantastiska recept du lägger ut, är det ok om jag länkar till dig från min blogg?

Svar: Absolut! Tack :)
Joanna Törnqvist


2013-11-18 @ 19:31:55

Även om man aldrig skulle servera kyckling och pasta tillsammans i detta land, så tycker jag det låter supergott! Italienarna skulle behöva vidga sina vyer lite grann och kan säkert lära massor av dig! :)


2013-11-19 @ 12:33:37

Det ser grymt ut! Måste verkligen testas!
Ha det bra! Kram <3


2013-11-26 @ 18:13:00

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen