Färsbiffar med Fetaost & Rosmarin

Av Joanna den 01 November 2013
Postat i:Köttfärsrätter
Tags: fetaost, fetaostbiffar, färsbiffar, rosmarin,
 
Hur har ni det där ute i höstrusket?
Här hemma har jag haft fullt upp med min utbildning till nagelterapeut, vanliga jobbet och alla vardagsbestyr. Jag har ju lagat en hel del mat men det har blivit ganska mycket matlagning med maträtter om jag redan delat med mig av till er så det har tyvärr inte blivit så mycket aktivitet från min sida här inne.
Men ska försöka knåpa ihop lite goda höstgrytor, soppor och framför allt goda desserter som kan ljusa upp höstmörkret litegrann snart.
 
 
Enkla och goda färsbiffar tycker jag passar till de flesta tillfällen. Både som vardagsmat, helgmat och festmat. Allt beror bara på vad du pimpar dem med.
 
I dessa godbitarna har jag blandat i fetaost och rosmarin och de passar jättebra tillsammans med antingen klyftpotatis, pressad potatis eller, kokt ris.
Om man ska äta dem tillsammans med ris så tycker jag att det blir godast med ett smakrikt ris som t ex basmatiris. Och glöm inte att göra en stor och god sallad till.
 
Är man inte så många i familjen så passar ju överblivna biffar perfekt i matlådan.
 
Just rosmarin tycker jag har en lite höstigare smak på något sätt så den kommer nog komma förekomma i mina maträtter en hel del i höst.

 
Recept
4 portioner
 
Biffarna
400 g nötfärs
1 ägg
1 stor gul lök
1 tsk sambal oelek
1 tsk tomatpuré
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikakrydda
1 tsk kalvfond
2 msk matgrädde
1-2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
150 g fetaost
3/4-1 dl ströbröd
 
2 msk Smör/margarin + olivolja till stekning
 
Såsen
1 vitlöksklyfta
1/3 Purjolök
1 dl creme fraiche
10 st hackade cocktail/körsbärstomater
2 tsk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk kalvfond
1 kvist rosmarin finhackad
1 dl rött vin
4 dl matgrädde
1 dl vatten
1 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1 krm salt

Gör så här: 1. Skala lök och vitlök och hacka grovt. Dra av "bladen" från rosmarinkvisten .
2. Lägg i en hög behållare/skål tillsammans med resten av ingredienserna  till köttbullarna förutom nötfärsen, fetaosten och ströbrödet. Mixa till en slät sås med mixerstav.
3. Lägg nötfärsen i en skål och tillsätt såsen och blanda mycket väl.
4 Skär fetaosten i små kuber och blanda sedan ner kuberna i färsen.
5. Tillsätt ströbröd lite i taget tills färsen har fått en bra konsistens för att göra biffar av. Tänk på att ströbrödet sväller lite så blanda inte i för mycket. Börja med 3/4 dl och vänta sedan 5 minuter och behövs det mer så häll i lite till då.
6. Rulla bollar som du sedan plattar till och steker i smör/olja i stekpanna. Stek i några minuter på båda sidor. Kolla en färsbiff för att se att de är helt genomstekta. Lägg sedan biffarna åt sidan på en tallrik. Låt stekfettet vara kvar i stekpannan och gör såsen däri.
6. Fräs tomater, vitlök och purjo tills löken har blivit mjuk.
8. Tillsätt resten av ingredienserna, vispa ihop dem och låt puttra i några minuter. Lägg sedan i biffarna i såsen i stekpannan, strö över lite finhackad färsk rosmarin och servera tillsammans med klyftpotatis, pressad potatis eller ris och en god sallad.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Det ser ju gudomligt gott ut, det skall provas!! :) Ha en fortsatt fin kväll!


2013-11-01 @ 16:32:54

Men vad hungrig jag blev:)


2013-11-02 @ 19:44:01

Vilka otroligt läckra biffar!


2013-11-03 @ 09:29:10

Wow! Det där såg gott ut! Det ska jag testa någon gång, jag älskar också färsbiffar (mitt stora problem är bara att de inte håller ihop) :D


2013-11-04 @ 12:52:25

Måste testas! Ser riktigt gott ut :)


2013-11-04 @ 12:58:48

Det vattnas ju i munnen!! Ser supergott ut!


2013-11-04 @ 13:14:44

mumsigt
ha en fin måndag
kolla gärna in mitt bloggtips och besök sidan
KRAM


2013-11-04 @ 13:57:04

Det här gillar jag! Det blir inte bara mina gamla vanliga pannbiffar nästa gång, det ser jag det. (Nog för att familjen gillar dem, men det är kul med variation. Även för kocken.)


2013-11-04 @ 13:58:43

Åh de ser så grymt gott ut!


2013-11-04 @ 14:12:42

Färsbiffar är så himla gott! Jag älskar när de är gjorda på lammfärs, och lamm passar också super till rosmarin och fetaost! :)


2013-11-04 @ 14:21:22

Gud, vad gott det ser ut!


2013-11-04 @ 15:45:39

Omg, det där såg sjukt gott ut ju!


2013-11-04 @ 15:50:56

Hjälp vad gott det där ser ut! :-)


2013-11-04 @ 16:25:53

Åh, vad gott det ser ut och låter!


2013-11-04 @ 16:27:24

Mums så gott det låter!
Tack för receptet!


2013-11-04 @ 17:32:20

Det ser verkligen smarrigt ut! Tack för tipset:)


2013-11-04 @ 18:00:23

din mat ser riktigt god ut.... måste prova


2013-11-04 @ 18:10:19

Snacka om att det vattnas i munnen! Fasen va gott det ser ut. Måste jag absolut testa nån dag :)


2013-11-04 @ 18:20:34

Sjukt smarrigt! :)


2013-11-04 @ 18:48:52

Oj vad gott det där ser ut! Det måste jag testa :)


2013-11-04 @ 19:19:53

Men mumma, vad gott det ser ut! :) Kram


2013-11-04 @ 19:37:58

låter ju och ser fantastiskt gott ut!


2013-11-04 @ 20:13:12

Så gott det ser ut!


2013-11-04 @ 20:34:45

Jag är så himla glad för att jag hittade din blogg idag. Vilka fantastiska recept du delar med dig av. Har ju inte lagat dem ännu men det vattnas i munnen. Nu ska det äntligen bli kul att laga mat igen. Nästa vecka blir det massa gott från din blogg!

Sluta aldrig dela med dig, snälla!

Svar: Vad härligt att höra! :) Kul att du hittade hit :)
Joanna Törnqvist


2013-11-04 @ 20:43:47
Ina

Åh herregud vad gott det lät! :)


2013-11-04 @ 20:54:17

Fy faaaaaraaaaaooo, det verkar underbart!!


2013-11-04 @ 20:55:29

Muuuums! Hoppas allt är bra, kram!


2013-11-04 @ 21:01:47

Åh du läger ut så otroligt härliga recept, har provat några av dem och de har smakat riktigt bra!:)


Sen såg jag att du oxå läser till nageltekniker, kul!:)

Ha en fin kväll❤

Svar: Åh du gör det också! :)Jag är klar med skolan nu och har bara att öva och öva inför slutproven om två veckor kvar:)
Joanna Törnqvist


2013-11-04 @ 21:09:13

ÅÅÅÅH, både ser och låter URgott!


2013-11-04 @ 21:12:14

Åh, såå gott detta ser ut :-)


2013-11-04 @ 21:36:07

Men så gott! Jag kan tänka mig att det smakar ljuvligt.
Kram


2013-11-04 @ 22:02:36

hur gör man så att man kan dela sin blogg på fb så som du gör?

Svar: Jag har en egen facebooksida till bloggen där jag måste posta bilder separat. De delas alltså inte automatiskt.
Joanna Törnqvist


2013-11-04 @ 22:21:33

har jag me men den delas inte på detta viset som din ;o( biffarna ser sååå goa ut

Svar: menar du med ikonerna eller?
Joanna Törnqvist


2013-11-04 @ 22:32:58

ja;o)

Svar: ok. ikonerna har jag köpt på etsy och sedan laddat upp på bloggen och länkat i kodmallarna.
Joanna Törnqvist


2013-11-04 @ 23:31:10

aha.Hur gör man då?

Svar: jag mailar det för det går inte att länka här...
Joanna Törnqvist


2013-11-05 @ 00:15:42

Åh, det där såg grymt gott ut!


2013-11-05 @ 08:25:10

Wow, ska prova laga detta, härligt tjejen!


2013-11-05 @ 08:34:12

Gillar dina inlägg.


2013-11-05 @ 08:35:49

Vad hungrig man blir av bilden. Ska nog försöka prova att göra det nångång.


2013-11-05 @ 09:24:47

å tack för receptet :) låter otroligt gott


2013-11-05 @ 09:37:14

Oh, jag älskar biffar! Bra tips :)


2013-11-05 @ 11:04:01

Tack för detta tips.
Ser så gott ut att jag tänker prova receptet till helgen.


2013-11-05 @ 12:33:23

Såg ju bara föööör svingott ut :D


2013-11-05 @ 12:44:24

Åh gud så gott det ser ut!
Det här kommer definitivt provas på här hemma! :D


2013-11-05 @ 13:08:40

Provade ditt recept idag!!! Kan säga att det var omtyckt av samtliga i familjen!!! Stora som små...!!! :-) Gjorde på tredubbel sats färs - men bara dubbla med kryddor o andra tillbehör... Blev sååå mumsigt!
Har tipsat om din sida till mina vänner på fb - då jag lagt ut bild på maten där!!! :-)

Så gott det ser ut! Nåt liknande ska jag göra idag. Jag har nämligen inte allt hemma, och jag ids helt enkelt inte fara och handla, men det kan bli bra ändå. Pressad potatis lät som en hit!


2013-11-12 @ 10:32:20

Hej! Ville bara säga att jag är en relativt ny läsare här, men definitivt en som stannar! Har nu provat flera av dina recept, så tack vare dig har vi haft nya goda maträtter här hemma! :) För det mesta är det killen som lagar, då det är hans stora passion - men dina recept är typiska recept som jag gärna lagar!

Dessa fetaostbiffarna gjorde jag med franska örter istället (de hade ingen rosmarin i affären den dagen) och det fungerade utmärkt det också!

WOW det ser UNDERBART gott ut:) din blogg gör att jag vill laga mat hela tiden haha.

Kolla in länken ovan...ett läckert recept jag bifogat som ingen får missa:)

Ha en härlig vecka:)

LOVE Maria at inredningsvis - En inredningsblogg för alla


2013-11-17 @ 19:40:10

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen