Banankaka med Päron & Kanel

Av Joanna den 06 November 2013
Postat i:Mjuka kakor
Tags: banankaka, kanel, päron,
 
 
 
 
Ibland är det de enkla fikabröden som är de godaste. Man behöver inte svänga ihop en massa avancerade tårtor och cupcakes för att det ska bli en mysig fika.
Ibland räcker det med ett par övermogna (läs bruna) bananer från köksbänken, ett par smaskiga päron och lite annat smått och gott från skafferiet och så självklart gott sällskap för den mest lyckade fikan.
 
Banankaka görs det här hemma ibland men den har aldrig fastnat på bild förrän nu. Detta är min lilla pimpade variant med päron och kanel. Vill du skippa det så går det bra men gör du utan päronen så räcker det med 30 minuter i ugnen.
 
 
 
Recept
1 brödform (limpa)
 
2 bananer (gärna övermogna)
1 ägg
1 ½ dl socker
50 smält smör (gärna lite svalnat)
4 msk grädde
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 ½ msk vaniljsocker
2 msk hackad mandel
2 päron
½ tsk kanel
 
lite smör och ströbröd till formen
 
Gör så här:
1. Mosa bananerna. Rör sedn ihop bananerna tillsammans med sockret.
2. Blanda mjöl, bikarbonat,bakpulver, hackad mandel och vaniljsocker separat.
3. Tillsätt smör, ägg, grädde och mjölblandningen till bananerna och vispa ihop.
4. Häll smeten i en smord och bröad form.
5 Skär päronen i skivor och tryck ner i smeten och strö sedan över kanelen.
6. Sätt in i ugnen på 220 grader i 40- 50 minuter. Kolla kakan efter 40 minuter är den fortfarande lös i mitten så låt vara inne i 10 minuter till.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Ska också baka banankaka idag :) skippar dock päronen, har svårt för varma päron...


2013-11-07 @ 14:56:23

Wohoo va kul att du blev nominerad! Du HAR verkligen jättefina bilder och det syns att du lägger ner omsorg på bloggen.
Ser framemot hösten och vintern med tillsammans med din grymma blogg!
Kram Sandra

Fytusan vad gott! tack för receptet, det ska jag prova!


2013-11-08 @ 16:22:20

Åh vad gott det låter med både päron och kanel i banankakan. Måste testa!
Grattis till nomineringen, den är du väl värd. Du tar otroligt fina bilder!

Svar: Tack så mycket! :)
Joanna Törnqvist


2013-11-09 @ 10:16:03

Underbart, allt jag tycker om i en och samma kaka!
En fråga bara; går denna kaka att frysa in?

Svar: Jodå det ska gå alldeles utmärkt :) Har inte fryst in denna med päron någon gång men utan päron vet jag att det går bra :)
Joanna Törnqvist

Gud, så gott. Banankaka blir det allt ibland, men dom här upphottade versionen har jag inte provat. Måste testas.


2013-11-10 @ 01:46:24

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen