Kycklinggryta med Curry, Kokosmjölk & Rostade Cashewnötter

Av Joanna den 13 Maj 2013
Postat i:Grytor Kycklingrätter
Tags: curry, kokosmjölk, kycklinggryta, rostade cashewnötter,
 
 
 
Olika typer av grytor lagas det ganska ofta här hemma. Det är lätt att göra utifrån vad som finns här hemma i skafferi och kylskåp. Till den här grytan så var det kyckling och kokosmjölk som jag utgick ifrån och sedan fick det blir de grönsaker som fanns i kylskåpet i också. Det blev lite paprika, purjolök och babyspenat.
 
Till många olika grytor och även till pasta såkan jag tycka att det blir ett litet extra lyft av rätten om man har någon sorts nötter till. Till den här grytan så torrostade jag lite cashewnötter och strödde dem över grytan precis innan servering men man kan ju även bara servera dem i en skål bredvid om man så skulle vilja.
 
En ganska lätt gryta som nog går hem hos de flesta. Servera tillsammans med ris. Gärna basmatiris eller jasminris men har du inte det hemma så går det självklart utmärkt med vanligt ris också.
 
 
 
Recept
4-5 portioner
 
700 g kycklinginnerfilé/kyklingfilé
2 paprikor i valfria färger
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
2 nävar babyspenat
3 msk rapsolja till stekning
3 msk curry (vanlig gul curry i pulverform)
1 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk 400 g
1 hönsbuljongtärning
1 ½ dl matgrädde
 
Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen tillsammans med pressad vitlök i 2 msk rapsolja i en gryta eller stekpanna med hög kant tills kycklingbitarna är genomstekta. Strö sedan över curry och sambal och stek lite till medan du blandar runt.
2. Strimla grönsakerna och lägg i grytan med kycklingen och häll på 1 msk rapsolja till och stek tills grönsakerna mjuknat lite.
3. Häll på kokosmjölk och grädde och lägg i hönsbuljongtäningen och låt puttra ihop i några minuter. Rör om då och då.
4. Rosta cashewnötterna lite lätt i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Rör om hela tiden.
5. Strö eventuellt över cashewnötterna precis innan servering eller servera dem som ett tillbehör.
6. Servera tillsammans med ris.
 
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Kommentarer

Testade det här receptet nu ikväll, blev jättegott. Tack!

Svar: Roligt att du gillade det! Är faktiskt en av mina favoriter med :)
/Joanna


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen