Krispig Kycklingwrap

Av Joanna den 02 Maj 2013
Postat i:Baguetter och sandwichar Kycklingrätter Tacos, tortillas och nachos Ugnsrätter
Tags: krispig kyckling, kyckling rullad i tortillachips, kycklingwrap, tortillachipskyckling,
 
 
 
 
Ibland så vill man variera sitt tacoätande och så är det även här hemma hos oss. Jag försöker komma på olika varianter som man kan varva de vanliga tacosen med.
 
Själv brukar jag för det mesta äta tortillabröden med köttfärs och en massa sallad och grönsaker så det alltid och då menar jag alltid är mycket svårt att lyckas vika ihop dem till en wrap. Jag vill ha så mycket olika saker på vilket inte riktigt får plats. Mannen däremot äter hårda skal med köttfärs majs och ost. Bara. Inget annat.
 
Men ibland så äter vi faktiskt "tacos" på nya sätt.
 
Hur äter ni tacos hemma hos er?
Är det vanliga tortillabröd och köttfärs och sallad eller hårda skal? Eller experimenterar ni?
 
 
Den här veckan så blev det kyckling i tortillabröden istället och tortillachipsen hamnade på kycklingen istället för som tillbehör. Sedan sallad, grönsaker och lite vitlökssås och salsa på det. En mycket god variant som uppskattades av oss båda.
 

Enkelt och gott.
Passar utmärkt en myskväll.
 
 
 
 
Recept
4 pers / 2 wraps per person
 
1 påse Kycklinginnerfiléer (ca 700g)
1 ägg
1 påse tortillachips cheese
 
1 pkt Tortillabröd medium size 8-pack
 
sallad
grönsaker
salsa
 
vitlökssås
2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 msk grädde
salt
svartpeppar
1 vitlöksklyfta
 
 
Gör så här:
1. Tina kycklingen.
2. Krossa tortillachipsen till smulor. Vispa upp ägget och doppa sedan kycklingen i ägget och rulla den sedan i chipssmulorna.
3. Lägg kycklinginnerfiléerna i en ugnsform som du täcker med aluminiumfolie (annars bränner chipssmulorna). Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.
4. Under tiden som kycklingen är i ugnen så skär upp grönsaker och sallad och gör vitlökssåsen: Blanda creme fraiche med grädde och majonnäs. Salta och peppra och pressa i vitlöken.
5. Lägg sallad, grönsaker och kyckling i tortillabröden och bred över lite vitlökssås och salsa. Vik ihop. Njut.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

mumms det ser ut:)


2013-05-02 @ 20:06:12

Det måste jag testa! En fråga bara, smakar kycklingen mycket tacochips? Sambon är inte så förtjust i tacochips nämligen...

Vi brukar äta "vanlig" tacos, oftast med tortillabröd. Sedan kan man göra enchiladas i ugn! Då steker man köttfärs eller kyckling med tacokrydda och salsa och kanske paprika, lök, majs och lägger i tortillabröd som man rullar ihop och lägger i en ugnsform. Och så sallad till! Ibland gör vi en sås på grädde, salsa, sambal och tomatsås som man häller över enchiladasen, blir också gott :) Och ost på allt såklart!

Svar: Tycker inte direkt att den smakar jättemycket tacochips men det är ju en smaksak. Jag älskar tacochips eller bara de med ostsmak egentligen. Men du kan ju rulla hans i andra chips om han hellre vill ha det. Grillchips är nog inte helt fel det heller eller ostbågar...:)
Ja echiladas görs det här hemma också :) de är mannens absluta favorit! :)
Joanna Törnqvist


2013-05-02 @ 20:43:57

Vilket sammanträffande! När jag och min sambo käkade vanlig tacos med köttfärs förra veckan, sa min sambo att man kanske skulle pröva att panera kyckling och ha det i :) Detta måste vi ju prova då! :)

Svar: Ja då måste ni ju verkligen testa detta :)
Joanna Törnqvist


2013-05-02 @ 21:41:23

Det där ser ju bara för gott ut!!! Måste prova! :D

Svar: Det tycker jag verkligen att du ska göra! Det var riktigt gott :)
Joanna Törnqvist


2013-05-03 @ 00:05:06

Så gott det ser ut! Det kommer bli lördagsmaten i helgen :) Underbar blogg har du också. Hittade nyligen in och du ger jätte mycket inspiration.

Svar: Tack så mycket! :)Hoppas att du gillar det :)
Joanna Törnqvist


2013-05-03 @ 08:13:52

Åh, detta ska jag prova, ser verkligen gott ut!


2013-05-03 @ 12:13:40

jag är inget stort fan av tacos men det här såg verkligen fantastiskt gott ut. gillar att det är med kyckling istället för köttfärs :)


2013-05-03 @ 12:21:43

Det här med att panera i nachochips har jag sett på några ställen men ännu inte testat själv. Dina wraps ser otroligt goda ut med den krispiga kycklingen, vitlökssåsen och de mjuka bröden. Bra recept!

Trevlig helg! :)

Svar: Då tycker jag att det är på tiden att du testar :) Det är ju så enkelt! :)
Trevlig helg :)
Joanna Törnqvist


2013-05-03 @ 16:09:37

Mums :-D ser väldigt gott ut :-D


2013-05-04 @ 00:25:25

En ny variant på tacos, det måste jag testa! Bilderna är fantastiska och receptet låter hur gott som helst precis som vanligt :)

Svar: Tack så mycket! :) Testa det tycker jag verkligen att du ska göra :)
Joanna Törnqvist


2013-05-04 @ 07:40:33

Du skojar vad gott :O !! ♥


2013-05-04 @ 12:28:17

Nej vad gott!!! :D


2013-05-05 @ 19:02:51

Sjukt fin blogg som inspirerat mig inom matlagningen många gånger, tack!

Svar: Varsågod! :)Vad kul att du gillar den :)
Joanna Törnqvist


2013-05-05 @ 19:17:44

Såg jättegott ut! Ska jag testa någon gång. Vi har börjat göra mycket enchilladas istället för "vanlig" tacos. Supergott!


2013-05-05 @ 22:02:13

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen