Köttfärssås

Av Joanna den 15 Juni 2013
Postat i:Köttfärsrätter Pasta
Tags: köttfärssås, köttfärssås och spaghetti,
 
 
 
 
 
 
Ni vet ju redan att pasta i alla dess former är något av en favorit här hemma och det inkluderar ju även vanlig spaghetti med köttfärssås som vi faktiskt äter här hemma varje lördag natt, japp ni läste rätt, varje Lördag natt. Låter kanske lite knäppt men så är det.
 
Varje lördagnatt när vi kommer hem från jobbet så äts det spaghetti med köttfärssås, ketchup och en massa riven parmesan (mannen har i och för sig riven tacoost på sin portion...) här hemma. Lite som en extra god avslutning på veckans arbete.
Lördagsnatten är för oss sista natten på arbetsveckan och sedan är det några härliga dagars ledighet som väntar.
 
Det fina med köttfärssåsen är att jag lagar en stor gryta (brukar göra dubbelt det receptet nedan) och sedan fryser jag in den i burkar med två portioner i. Så när vi kommer hem trötta efter arbetskvällen/natten så är det bara att värma köttfärssåsen och koka lite spaghetti till.
 
De flesta av er har säkert ett eget recept på köttfärssås som ni alltid gör men om ni vill testa på ett annat recept någon gång så tänk på mitt.
 
Bästa avslutningen på arbetsveckan/början på ledigheten är en god middag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept
4-6 portioner

400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
500 g krossade tomater
½-1 dl grädde
½ dl vatten
1 msk sambal oelek
1 tsk ajvar relish
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk kalvfond
några droppar soja (istället för salt)
 2 msk olivolja + margarin till stekning

Gör så här:
1. Hacka lök, pressa vitlök och lägg i en stor gryta.
2. Riv moroten.
3. Fräs lök och vitlök tillsammans med nötfärsen tills färsen är rejält genomstekt och löken är mjuk.
4. Krydda med alla kryddor och lägg i den rivna moroten. Fräs några minuter.
5. Lägg i sambal, ajvar och tomatpuré och fräs i nån minut.
6. Häll i de krossade tomaterna, kalvfond och soja. Låt koka ihop i nån minut.
7. Häll i grädden och vattnet och låt puttra ihop i ca 10 min på låg värme med lock.
8. Servera med spaghetti, riven parmesan och ketchup.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Låter som en riktigt god köttfärsssås.


2013-06-15 @ 08:05:24

Er köttfärssås ska jag absolut prova! Det är alltid kul att prova nya kryddningar till köttfärssåsen!

Svar: Ja visst är det :)
Joanna Törnqvist


2013-06-15 @ 08:12:05

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen