Köpta plantor & plantor från frön

Av Joanna den 10 Maj 2013
Postat i:Odling och Växthus
Tags: basilika, citronmeliss, gurka, majs, odla, rosmarin, smultron, timjan, tomater, växthus,
 
 
Här har ni en liten uppdatering om hur det faktiskt går med odlandet här hemma.
Nu har jag faktiskt kommit såpass långt i min lilla växthusodling att jag har planterat om mina små plantor till större krukor och även kommit fram till att det verkar vara lättare att odla grönsaker än örter.
 
Timjan har jag inte mycket hopp om så det fick bli en färdig planta från plantagen istället. När jag ändå var där så följde även en citronmeliss och en rosmarinplanta med hem.
 
 
 
 
Majsen (till vänster) växer på för fullt och jag har nu bundit upp dem för lite stötta. Basilikan (till höger) verkar även den ha överlevt omplanteringen så den hoppas jag på att den ska bli fin till slut. Även chili och paprika växer och mår bra.
 
 
 
 
Tomaterna (till vänster) har utvecklat lite mer blad på de små plantorna och även de har nu stöttor i form av grillpinnar. Gurkorna (till höger) är nog de som har växt mest och de börjar bli rikitgt stora nu.
 
 
 
 
 
Smultronplantorna har blirvit ca 1 cm höga så det dröjer nog ett tag innan det blir några bär från dem. Så till dess så köpte jag mig några plantor. Två fick hamna i en ampel och fyra stycken fick flytta in i en djup skreva i berget bredvid det blivande trädgårdslandet fr lite extra mysfaktor.
 
Så nu blir det vattning och lite skötsel av de små och hoppas på att de växer till sig och sedan blir det ju ännu mer omplantering.
I nästa vecka ska det bli även byggande av trädgårdsland här hemma och sedan ska det planteras där också.
Så det är mycket trädgård och odling som pågår här hemma just nu.
 
 
Har du själv en blogg eller annat med bilder på hur det går i ditt eget trädgårdsland eller växthus så får du gärna länka bland kommentarerna. Skulle vara kul att se hur det går för någon annan.
 
 

Kommentarer

Vad fint! Själv har jag odlat fram basilika, koriander och rosmarin från frön (koriandern bara exploderar, basilikan ganska bra men rosmarinen är mycket, mycket långsam), citronmeliss från planta och en chiliplanta en bekant drivit upp. Allt i mitt köksfönster. Vi får se hur det går! :)

Svar: Spännande! Min rosmarin från frön har bara kommit upp några få små små saker...vet inte ens om man kan kalla dem plantor så det fick bli en köpt istället. Men de kanske bara växer väldigt långsamt..
Joanna Törnqvist


2013-05-10 @ 18:39:23

Visst är det härligt att odla! Jag planterade om mina tomater och paprika igår, så nu får de stå ute i stora hinkar. Men jag vågar inte släppa ut min citronmeliss som jag äntligen fått ordning på. ;)


2013-05-10 @ 19:07:46

Spännande! Och så mycket du sår! Duktigt ju! Jag har också sått, det enda som inte blev bra var oreganon. Tror jag bytte kruka för tidigt..


2013-05-10 @ 22:38:03

Du verkar ha kommit betydligt längre än jag, men om du är nyfiken på hur det går med mina små plantor så tycker jag att di kan titta in. Kanske kan JAG för omväxlings skull inspirera DIG. ;-)


2013-05-10 @ 23:08:34

Du verkar ha kommit betydligt längre än jag, men om du är nyfiken på hur det går med mina små plantor så tycker jag att di kan titta in. Kanske kan JAG för omväxlings skull inspirera DIG. ;-)


2013-05-10 @ 23:08:54

vad fint du gör med plantorna


2013-05-12 @ 18:24:21

Vi testar också att odla här hemma men jag tror våra plantor har fått för lite kärlek. Återstår att se! :P


2013-05-12 @ 21:19:26

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen