Kardemumma-, Banan- & Blåbärskaka med Vit Chokladglasyr

Av Joanna den 30 Maj 2013
Postat i:Mjuka kakor
Tags: banan, blåbär, kardemumma, kardemummakaka, mjuk kaka, vit chokladglasyr,
 
 
 
 
Nu låg de där igen på bänken, de nästan mörkbruna bananerna som av någon mysisk anledning alltid  ligger där tills jag motvilligt slänger dem om bannar mig själv för att jag glömt av dem, igen.
 
Så nu fick det bli ett litet bakverk istället med banan i.
När man bakar med just banan i så tycker iallafall jag att det blir allra bäst när bananen är sådär rikitgt övermogen så den lätt mosar sig i kakan och det går lätt att vispa ihop den med de andra ingredienserna.
 
Banan i kaka är inte bara gott utan det ger även kakan det där lilla extra så den blir sådär perfekt. Ingen torr och tråkig kaka här inte.
Och med lite blåbär och kardemumma i också så blir det en helt underbart god kaka. För att sedan göra den sådär extra, extra god så var jag bara tvungen att ringla över lite vit chokladglasyr också.
 
Den här kakan är inte bara supergod utan den är även väldigt enkel att göra. Gör den i en form med måtten ca 24x24. Rund eller fyrkantig det kvittar.
 
 
 
 
Recept
 
Kakan
 
100 g smör/margarin
2 ägg
2 dl socker
½ tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
4 dl mjöl
1 banan (gärna övermogen)
1 msk vaniljsocker
100 g blåbär (frusna eller färska)

Gör så här:
1. Vispa socker, vaniljsocker och ägg till det blir vitt och fluffigt. Mosa bananen och vispa ihop den med äggsmeten.
2. Smält smöret.
3. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke.
4. Blanda sedan ihop äggsmeten, smöret, mjölken och mjölblandningen väl.
5. Häll smeten i en form. Min form är 23X23 cm men ett vanligt mått på formar är ju annars 24x24.
6. Strö över blåbären över kakan. Har du frusna så behöver du inte tina dem först.
7. Sätt in i ugnen på 180 grader i ca 40 minuter.
 
 
Vit chokladglasyr
25 g vit choklad
½ dl mjölk
1 3/4 dl florsocker
 
Gör så här:
1. Lägg chokladen i en liten kastrull tillsammans med mjölken och värm långsamt, det ska inte koka, och rör hela tiden tills chokladen smält. Ta bort kastrullen från värmen.
2. Vispa i florsockret lite i taget. Låt svalna något och häll sedan över kakan.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Men jag dööör så gott!! :-D


2013-05-30 @ 16:41:53

Det är lite farligt att läsa din blogg när du lägger ut sötsaker, vill ju prova allt! Men i lagom mängd får man ;)

Svar: Men den här kakan är ju nyttig ju! Det är banan i och det är blåbär i. Nyttigt ;) Så prova på bara :) Man kan ju göra den i ½ storlek i en brödform...
Joanna Törnqvist


2013-05-31 @ 07:59:32

Den där rätten är alltid lika god:)


2013-05-31 @ 12:29:43

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen