Grönsakspasta med Basilika & Rostade Pinjenötter

Av Joanna den 06 Maj 2013
Postat i:Pasta Vegetariskt
Tags: basilika, grönsaker, pasta, rostade pinjenötter, vegetariskt,
 
 
 
Ibland tycker jag att det kan vara gott att utesluta kött eller kyckling ut maten och bara äta grönsaker och t ex pasta eller bulgur eller liknande.
 
Men jag tycker även att det har varit lite dåligt med just vegetariska recept här på bloggen och jag ska försöka klura på lite fler recept till er som gillar att äta vegetariskt eller som är vegetarianer.
 
Det här receptet passar nog de flesta men om man nu verkligen vill ha någon form av kött i så passar det bra antingen med kyckling eller strimlad lövbiff i som du då steker först.
 
Det här är en pasta som går ganska snabbt att svänga ihop och passar lika braen vardag som till helgen.
 
(Det här receptet innehåller parmesan (innehåller löpe) trots att jag kallar det vegetariskt. Om du är vegetarian så rekommenderar jag att du utesluter den eller ersätter den med någon ost som du vet innehåller vegetabilisk/mikrobiell löpe.)
 
 
 
Recept
ca 6 portioner
 
500 g / 1 pkt Barilla Penne rigate
 
1 paprika (eller t ex ½ röd & ½ gul)
½ squash
½ purjolök
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 näve (ca 30-40g) babyspenat
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk sambal oelek
1 msk tomatpuré
½ msk ajvar relish
1 dl vitt vin (t ex matlagningsvin)
1 ½ dl creme fraiche 34%
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven parmesan
1 krm salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
½ kruka basilika
Olivolja + lite margarin till stekning
 
ca 50 g pinjenötter
 
Gör så här:
1. Börja med att rosta pinjenötterna lite lätt i en het och torr stekpanna. Rosta dem tills de får lite färg och rör om hela tiden.
2. Hacka och strimla grönsakerna och pressa vitlöken i en gryta eller djup stekpanna och fräs dem i olivolja + lite margarin tills lök och purjo är mjukt.
2. Rör ner tomatpuré, sambal och ajvar och fräs i nån minut medans du rör om. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Hacka basilika och rör ner den också.
3. Häll i vitt vin och creme fraiche och rör om. Häll sedan i grädden och även grönsaksbuljongtärningen och låt såsen puttra ihop i några minuter. Riv parmesan och rör ner den. Rör tills parmesanen smält.
4. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll sedan av vattnet och vänd ner pastan i såsen och rör om i någon minut medans det puttrar ihop.
5. Strö över de rostade pinjenötterna + lite hackad basilika och servera direkt.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Ja, det är snäppet enklare att såhärårs ta upp det vegetariska matlagandet igen när utbudet på grönt växer igen!
Pastan ser väldigt vacker ut! Fina bilder du lyckats ta!

Svar: Tack så mycket :)
Joanna Törnqvist


2013-05-06 @ 23:47:25

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen