Cakepop-Hearts

Av Joanna den 10 Maj 2013
Postat i:Godis och annat gott Kakor
Tags: cakepops, chocolate chip cookies, hearts,
 
 
 
Cakepops är inte riktigt min starka sida måste jag erkänna. Smakmässigt så smakar de helt otroligt gott men utseendemässigt...njae...jag kan nog behöva lite mer träning inom det området tror jag. Men kul var det iallafall!
 
Så för alla er som vill testa på eller som redan är grymma på att göra eller dekorera cakepops så blir det ett litet inlägg om dem fastän de inte blev så snygga.
 
Dessa små söta sakerna skulle ju t ex passa perfekt att baka till sin mamma på mors dag den 26 Maj.
 
Till kakdegen så använde jag ett riktigt gott recept på chocolate chip cookies. Nu blev det inte så att jag gjorde cakepops av all deg så det blev några smaskiga kakor också av det hela.
Så om du vill göra detta recept men inte använder hela degen så kan du alltid grädda kakor av degen som blir över. Eller så fryser du bara in degen och tar fram nästa gågn du blir sugen på att göra cakepops eller chocolate chip cookies.
 
 
 
Den här gången så testade jag faktiskt att använda mig av en söt liten cakepops-hjärt-form från Tårtdecor.se istället för att bara rulla kulor. Man trycker bara ner lite kakdeg i formen och pressar ihop så får man små fina hjärtan att trä på en pinne och göra cakepops av. På Tårtdecor.se så har de en hel Cakepopskategori med bara roliga saker för att göra cakepops.
 
Istället för vanlig vit och mörk choklad så testade jag även på att göra med Candymelts med smak av vit choklad och mörk choklad och jag tycker själv att det var lite lättare att använda dessa eftersom de inte stelnar lika fort som vanlig smält choklad som jag tycker att man får micra om efter en liten stund.
 
Även de färdiga cakepopsen går att frysa om du skulle vilja.
 
 
Detta behöver du förutom kakdegen:
 
Choklad eller Candymelts
Strössel
Träpinnar
Cakepopform om du vill göra hjärtformade
 
 
 
 
 
 
Recept
ca 30 cakepops/kakor

4 ½ dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

½ tsk salt

150 gram smör

½ dl råsocker strö

3 ¼ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

150 gram hackad choklad

 

Gör så här:

1.Smält smöret.

2.Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål.

3.Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.

4. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.

5.Hacka chokladen och blanda ner den i degen.

6. Ta en klump deg och tryck ner i formen och pressa ihop. Ta ur degen ur formen och tryck i en pinne. Lägg sedan in cakepopsen i frysen i ca 20 min innan de ska doppas i choklad.
7. Micra cadymeltsen eller  chokladen och doppa sedan cakepopsen i och strö sedan strössel över dem.
8. Häll socker i ett glas så kan du ställa cakepopsen däri för att torka sedan.
 
Om du inte använder all degen och vill göra kakor av resten så gör så här:

9. Rulla kakdegen till bollar, en vanlig stor sked per boll ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.

10. Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15-18 minuter. Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.

 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Söta!!


2013-05-10 @ 16:50:33

Dom blev ju jättefina ju!


2013-05-10 @ 18:31:46

De blev väldigt söta!


2013-05-10 @ 20:59:20

de såg färgglada o fina ut =)


2013-05-11 @ 09:00:55

så fina dom blev :)


2013-05-11 @ 19:36:49

Så jättesöta klubbor!


2013-05-11 @ 20:21:49

Oj ser härligt ut! Bara man skulle ha tid och testa på alla dina recept!:)


2013-05-12 @ 09:33:58

Jättejusiga ju!


2013-05-12 @ 10:30:58

Vad charmiga


2013-05-12 @ 16:33:26

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen