Tacokyckling med chipotlesås i pitabröd

Av Joanna den 10 Mars 2013
Postat i:Kycklingrätter Tacos, tortillas och nachos Ugnsrätter
Tags: Tacokyckling, chipotlesås, pitabröd,
 
 
 
 
Söndagsmiddag i all ära, men ibland behöver man bara något extra gott som går fort. Ju snabbare maten är klar desto snabbare kan man sjunka ner i soffan och njuta av kvällen.
 
Att fylla pitabröd med något gott och lite klyftpotatis till det kan faktiskt kännas ganska lyxigt ibland ändå. Det beror helt på hur du gör det.
Den här varianten är faktiskt lite åt det Tex-mexiga hållet med tacokyckling och en sås med chipotle.
 
Den här rätten passar lika bra en trött Söndag som till Fredagsmyset istället för tacos.
Det går ganska smidigt att göra den här eftersom du sätter in potatis och kyckling i ugnen samtidigt och du behöver varken skala potatisen eller tina kycklingen innan. Snabbt och lätt alltså.
 
 
 
Recept
4 personer
 
ca 6-8 Pitabröd
Sallad
Gurka
Tomat
Paprika
Rödlök
Avokado
Salsa/tacosås som tillbehör
 
Kycklingen
700 g kycklinginnerfilé (behöver inte tinas upp innan)
1 msk tacokrydda
svartpeppar
paprikakrydda
ev. någon färsk krydda som timjan eller basilika
1 msk olivolja
 
Chipotlesås
1-2 vitlöksklyftor
2 msk chipotlepaste (santa maria, finns i tacohyllan)
2 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
 
Potatisen
ca 8 mjöliga potatisar (med skalet kvar)
salt
svartpeppar
vitpeppar
paprikakrydda
 
Gör så här:
1. Tvätta potatisen. Skalet behåller du på. Skär potatisen i klyftor.
2. Ta fram två ugnsfasta formar som får plats i ugnen samtidigt. I den ena har du kycklingen och den andra potatisen.
3. Krydda potatisen och på med olivolja och blanda runt väl. Gör detsamma med kycklingen.
4. Sätt ugnen på 250 grader, vänta tills ugnen är helt varm och sätt in potatis och kyckling samtidigt. Efter ca 10 minuter kan du sänka ugnen till 225 grader. Öppna och rör om i potatisen och kycklingen lite då och då. Efter ca 40 minuterär det färdigt.
5. Under tiden förbereder du grönsaker och sås.
6. Chipotlesåsen gör du genom att blanda alla ingredienser och pressa i vitlök.
7. Värm eventuellt pitabröden lite i ugnen och fyll sedan med kyckling, grönsaker och sås. Servera med klyftpotatisen och salsa/tacosås.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Åh så gott! Pitabröd är så himla fint, borde man äta oftare.


2013-03-11 @ 16:59:54

Sååå gott! och verkligen jätte fina bilder :)


2013-03-13 @ 13:33:04

ÅH så gott detta lät! Något att äta till helgen kanske :D


2013-03-13 @ 18:44:19

mmm..låter underbart!


2013-03-13 @ 19:58:06

oh så gott det ser ut!! Det här ska göras hemma hos oss!! Tack för tipset ;)


2013-03-13 @ 23:12:56

Åh, ser gudomligt gott ut!


2013-03-13 @ 23:42:29

hej ville bara säga tack för att du delar med dig av så mycket bra recept! om jag ska göra nåt nytt recept så trycker jag alltid på direktlänken till din blogg. :)

Svar: Åh! Tack så mycket! :) Kommer snart lite nya recept också...har varit lite torka här inne nu ett tag...
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen