Fläskfilé i Whiskysås & Västerbottenostgratinerade Hasselbackspotatis

Av Joanna den 04 Mars 2013
Postat i:Kötträtter Potatisrätter Såser och tillbehör Ugnsrätter
Tags: fläskfilé, hasselbackspotatis, såsreduktion, touch of taste, västerbottenost, whiskysås,
 
 
 
Jag älskar att testa på nya produkter inom matlagning och självklart även produkter som gör vardagen lite enklare. Så när jag fick frågan om ifall jag ville testa på Touch of Taste såsreduktioner så tackade jag självklart ja.
 
Touch of Taste såsreduktioner kommer i fyra olika smaker som du enkelt bara blandar med grädde eller smör så har du en färdig sås. Såsreduktionerna kommer i smakerna:
Kantarell
Peppar
Whisky
Rödvin/Marsala
 
Vill du läsa mer om Touch of Taste såsreduktioner så kan du göra det HÄR.
 
 
 
I det här receptet så har jag använt mig av Touch of Taste såsreduktion med smak av whisky tillsammans med fläskfilé och jag valde att tillsätta grädde till min sås. Till detta så serverade jag västerbottenostgratinerade Hasselbackspotatis med vitlök och en god sallad.
 
 
 
 
Recept
4 portioner
 
Fläskfilé i Whiskysås
500-600 g fläskfilé
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
1 burk Touch of Taste såsreduktion Whisky
2 dl grädde
Smör till stekning
Lite hackad timjan
 
Gör så här:
1. Skär fläskfilén i skivor och stek i smör tills skivorna är helt genomstekta, några minuter på varje sida. Krydda även med lite salt, svartpeppar och paprikakrydda på varje sida.
2. Tillsätt Touch of Taste såsreduktion Whisky i stekpannan och även grädden. Låt puttra ihop i några minuter.
3. Hacka lite timjan och strö över. Servera tillsammans med hasselbackspotatis och en god sallad.
 
 
Västerbottenostgratinerade Hasselbackspotatis
ca 12-14 mindre potatisar (jämnstora)
1-2 vitlöksklyftor
50 g smält smör
½ dl ströbröd
ca 2 dl riven västerbottenost
salt
 
Gör så här:
1. Skala potatisen och skär varje potatis i tunna skivor fast inte helt igenom.
2. Smält smöret och pressa vitlöken i smöret.
3. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper på och pensla potatisen med vitlökssmöret och salta lite på varje potatis.
4. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 35-40 minuter.
5. Ta ut potatisen och sänk graderna på ugnen till 200 och pensla sedan potatisarna med lite mer vitlökssmör. Strö över lite ströbröd och till sist riven västerbottenost och sätt in potatisen i ytterligare 10 minuter.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Det ser verkligen supermumsigt ut! Hasselbakspotatis tillhör en av mina favoriter!


2013-03-04 @ 10:49:50

såg galet gott ut! har testat rödvin- och kantarellsåsen, goda tycker jag!

Svar: Jo, den var riktigt god! har kvar att testa de andra också. Pepparsåsen blir nog nästa :)
Joanna Törnqvist


2013-03-04 @ 11:55:16

Mmmmmm såg riktigt riktigt gott ut!


2013-03-04 @ 12:06:35

Så snygga bilder!


2013-03-04 @ 18:35:46

Alltid roligt med nya produkter! Ska absolut testa :)


2013-03-05 @ 08:48:22

älskar hasselbackspotatis!!


2013-03-05 @ 11:02:28

Det ser sjukt gott ut! Måste provas!


2013-03-05 @ 12:59:17

Inspirationen tar aldrig slut! Min lilla mamma älskar dig när jag tar över matlagningen i huset! ;)

Svar: Haha :) Vad söt du är!
Joanna Törnqvist


2013-03-05 @ 17:39:04

Vilken underbar blogg du har:)) Så glad att jag hittat hit:)
Malin

Jag älskar whiskysås, potatis och västerbottensost, borde vara ett perfekt recept för mig ^^

Svar: Då tycker jag verkligen att du ska testa detta :)
Joanna Törnqvist


2013-03-07 @ 17:46:06

Vad gott :D


2013-03-07 @ 18:30:11

Fläskfilérätten såg riiiiiktigt gott ut! Blev supersugen på fläskfilé haha!


2013-03-07 @ 19:17:57

ååå, vad gott det receptet verkade. det ska jag pröva någon gång. :)

Svar: Det tycker jag :)
Joanna Törnqvist


2013-03-07 @ 19:54:30

ser gott ut!


2013-03-07 @ 20:08:59

Man blev verkligen hungrig när man såg bilden :)


2013-03-07 @ 21:02:25
Ida

Måste verkligen prova potatisen! Verkar hur gott som helst och de ser lite ut som små kakor :)


2013-03-07 @ 21:19:14

Men ohhh så gott det låter och ser ut, mums


2013-03-07 @ 21:44:20

Jäklar vad gott! =)


2013-03-07 @ 21:49:27

Ser himla fint ut!

Svar: Tack :)
Joanna Törnqvist


2013-03-07 @ 23:32:41

mmm så gott det där lät.. länge sen ja gjorde hasselbackspotatis.. har aldirg prövat med västerbotten ost på undrar hur det är :)

Svar: Det var riktigt gott kan jag säga :) sedan penslade jag dem med vitlökssmör innan också så de blev extra goda :) men vitlöken kan man ju skippa om man skulle vilja :)
Joanna Törnqvist


2013-03-07 @ 23:51:41

Ser väldigt smarrigt ut, vad tyckte du själv om såsreduktionen - skulle du använda det flera gånger?
Kika gärna in på min matblogg och tävla i min tävling där du kan vinna kökssaker från Tina Nordström =)

Svar: Jag skulle abslut avända den igen. Mannen tyckte också att den var god. Passar perfekt till dagar då man inte riktigt har tid eller ork :)
Joanna Törnqvist


2013-03-08 @ 08:24:19

Jäklar vad gott det ser ut! Whiskeysås var nåt nytt! Alltid kul med nya smaker och inspirationer! Hoppas att du får en toppenhelg! Kram :)

Svar: Ja visst är det! :) Ha det fint du med :)
Joanna Törnqvist


2013-03-08 @ 11:19:33

Oj va gott det ser ut! Som en riktigt fin lördagsmiddag, en perfekt bjud-middag till ett litet sällskap. Är sugen på att testa! Finns det någon annan ost som du rekommenderar om man inte gillar just Västerbotten?

Svar: Här hemma är favoriten faktiskt ICAs egna rivna tacost :) Den passar till allt!
Joanna Törnqvist


2013-03-08 @ 11:37:06

Åh såg inte det där gott ut eller..? Mums. Vart kan man få tag på dem där reduktionerna?

Svar: I vanliga mataffärer :)
Joanna Törnqvist


2013-03-08 @ 12:52:15

Det ser så sjukt gott ut!! Tänker jag definitivt prova på :D Mums!


2013-03-08 @ 13:02:59

Ser mycket gott ut... (besök gärna min blogg)


2013-03-09 @ 09:33:31

Gjorde denna, och så fantastiskt gott det var! Bättre än på restaurang.

Ska pröva kantarell-varianten imorgon.

Svar: Gott och lätt! :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen