Kycklingpaj med Soltorkade Tomater & Fetaost

Av Joanna den 08 Juni 2013
Postat i:Kycklingrätter Paj - mat Ugnsrätter
Tags: chili, fetaost, kycklingpaj, matpaj, paj, soltorkade tomater,
 
 
Pajer tycker jag själv passar precis när som helst. Det är perfekt bjudmat när man ha några få vänner över och det är lika lätt att dubbla eller trippla recepten och bjuda på många pajer på buffén.
Men lika gott som det är att bjuda på så är det att sitta hemma bara vi två om mumsa på lite paj med en god sallad till en mysig kväll.
 
Så här på sommaren kan man ju också lätt svänga ihop en paj på morgonen eller kvällen innan, packa picknickkorgen och ge sig ut på en mysig lite pajpicknick vid havet eller i skogen.
 
 
Vart eller hur man nu har tänkt att äta pajen så är det en underbar maträtt som jag gör alldeles för sällan här hemma. Den här pajen har jag gjort med kyckling, fetaost, soltorkade tomater, spenat, paprika, chili och vitlök. Ett ihopkok av de mesta av mina favoritingredienser.
 
Det är det som är det fina med paj: man slänger i det man gillar och gör en god röra av det hela, i ett pajskal och in i ugnen en stund och sen är det klart.
Enkelt och så gott!
 
Servera med en stor krispig sallad och något gott att dricka till så har du allt du behöver för en perfekt myskväll, picknick eller bjudning.
 
 
 
 
 
 
 
Recept
1 Mindre paj
(diameter 26 cm höjd 3 cm)

Pajskal

5 dl mjöl
½ dl vatten
180 g smör/margarin


Fyllning
500 g kycklinginnerfilé eller kycklingfilé
1 paprika
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 näve babyspenat (ca 30 g)
ca 5 soltorkade tomatbitar
3 dl creme fraiche (34%)
½ dl vitt vin (t ex matlagningsvin)
1 msk sambal oelek
1 msk ajvar relish
1 msk tomatpuré
100 g fetaost
1 tsk  svartpeppar
1 tsk paprikapulver
 
1 uppvispat ägg till pensling av degremsorna och kanterna

Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser till pajskalet i en bunke och arbeta ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i pajformen. Använd överflödig deg och kavla ut och skär till remsor som används över fyllningen.
3. Strimla och hacka kyckling och grönsaker.
4. Fräs kycklingen tillsammans med paprika, purjo, soltorkade tomater, spenat och vitlök tills kycklingen är genomstekt.
5. Blanda i creme fraiche, sambal, ajvar, tomatpuré, svartpeppar, salt, paprikapulver och vitt vin och koka ihop i nån minut. Ta bort från värmen.
6. Skär fetaosten i tärningar och blanda ner i kycklingröran.
6. Lägg kycklingröran i pajskalet och lägg några degremsor över. Pensla degremsorna och pajkanterna med uppvispat ägg.
7. Sätt in i ugnen på 225 grader i 10 min och sänk sedan värmen till 200 grader och låt pajen vara inne i 20 minuter till.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Shit vad hungrig man blev nu...

Undrar om man kan leja någon att laga denna anrättning. Försökte med min sambo en gång och liksom hintade om ett recept. Men hon bara hintade tillbaka glatt och undrade när jag skulle bjuda på det :-)

Svar: Fast det här är en väldigt lätt "anrättning" så det är bara att sätta igång att laga ;) Ni kanske ska laga tillsammans istället du och sambon :)
Joanna Törnqvist


2013-06-08 @ 12:59:12

Mums va gott, älskar verkligen paj och kyckling. Pefekt juu! ♥


2013-06-08 @ 15:45:50

Gud så gott det ser ut!


2013-06-08 @ 23:56:58

åh så gott :)


2013-06-09 @ 13:49:32

Jag måste ge dig lite credit för en så betydelsefull detalj. Nämligen den att du alltid skriver både ingredienserna och själva receptets utförande tillsammans utan ngn bild eller liknande emellan. Det underlättar grymt mycket när man hittar ngt gott och vill kopiera in enbart texten i ett dokument eller liknande! ;)
Tack för en bra blogg med mycket goda recept! :D

Svar: Tack för din kommentar och din feedback! :) Det är alltid kul att veta hur bloggen uppfattas :)
Joanna Törnqvist


2013-06-09 @ 22:37:41

Den vill hag göra!


2013-06-11 @ 01:02:49

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen