Det växer & växer

Av Joanna den 19 Juni 2013
Postat i:Odling och Växthus
Tags: gurka, odla, tomatplantor, trädgård, trädgårdsland, växthus,
 
 
Det har inte hänt så jättemycket i växthuset den senaste veckan. Eller det syns inte attde har växt så mycket nu nr de är så stora. Däremot så blommar det för fullt på gurkplantor, tomatplantor, timjan och oregano. Jag har mest rensat ut och gett bort plantor som jag inte haft plats för, har inte hjärta att slänga alla fina växter som jag odlat sen de var små frön.
 
Alla plantor har nu fått flytta från de stora krukorna till egna mindre krukor och två stora tomatplantor har fått flytta ut på tomten pga platsbrist. Basilikan växer som ogräs så det finns det gott om här hemma. Så nu vet ni vad jag kommer krydda maten med framöver.
 
 
 
 
I trädgårdslandet växer det för fullt. Salladen växer fint och det är bara rödbetsraden som ekar tom. Rödbetorna växte finfint och en morgon när jag kom ut till landet så var de borta. Det var någon/något som tydligen bara gillade rödbetsblast och nu så finns de inte längre. Får väl se lite längre fram om det kommer upp nåt eller om det är helt kört.
 
 
 
 
Lite mer plats för varje planta och den som växer allra bäst är ju som vanligt majsplantan längst till höger i bild.
Nu väntar jag bara på att det ska komma små tomater och gurkor.
 
Hur går det för era plantor? Växer de?
 

Kommentarer

Mina plantor växer så det knakar! Väntar på att tomaterna ska börja blomma, men paprikan är redan i full gång med att få frukt. Sen har jag en del jordgubbsplantor som inte verkar vilja bjuda på så många bär alls i år..

Svar: Jag har fått en endaste liten jordgubbe hittills iår. Den har inte blirvit röd ännu men den finns där iallafall. Nu var det ju inte jättelänge sedan vi planterade dem i och för sig...
Joanna Törnqvist


2013-06-19 @ 13:57:48

Mina småtomater växer, men de växer inte alls lika snabbt som dina. Vet inte vad som är skillnaden, men jag är nöjd att de växer iaf. Måste nog plantera om dom, deras småkrukor börjar bli för små. Den ena är nästan 20cm nu :)

Min stora däremot, den som jag fått av mammas kompis, den har redan slagit ut 5 blommor! *nöjd*

Svar: Har du dina i växthus? Annars kanske det är det som är skillnaden...
Joanna Törnqvist


2013-06-19 @ 14:36:33

Ja, jag har dom i växthus, dock ett hembyggt men fint är det :)

Svar: Då vet jag inte varför de inte växer så snabbt...vi kanske planterade dem olika tidigt. Jag planterade mina i slutet av mars tror jag det var. Men nästa år tänkte jag faktiskt börja plantera redan i februari.
Joanna Törnqvist


2013-06-20 @ 14:03:33

Jag har kommit på att det är nog för att de fått stå lite mer i skugga än sol.. tror det är därför. Finns bild på dom nu i min blogg, kika gärna in :)

Jag tror vi satte våra ganska sent, i slutet på april. Ska också sätta i typ februari nästa år :)


2013-06-20 @ 14:41:35

Hej! Hittade hit tack vare din kommentar hos mig, tack! Som du såg så skördar jag gurkor för fullt men jag köpte färdiga plantor så det beror säkert på det. Har inte tålamodet längre att driva upp från frön och så har jag hittat en så bra plantskola att köpa från.

Så duktig du är med kameran, har tittat tillbaka på flera inlägg och är imponerad. Goda recept!

Svar: Tack så mycket! :)Ja det kan ju bero på att jag planterat från frön då. Blev lite orolig att jag gjort något rejält fel. Är ju första gången jag odlar från frön. Får hoppas på att de börjar växa snart :)
Joanna Törnqvist


2013-06-23 @ 21:55:09

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen