Amerikanska Blåbärspannkakor med Vanilj & Kardemumma

Av Joanna den 12 Juni 2013
Postat i:Pannkakor och våfflor
Tags: amerikanska pannkakor, blåbärspannkakor, kardemumma, pannkakor, vanilj,
 
 
 
 
 
 
Mannen här hemma är helt galen i pannkakor. Pannkakor i all dess former och smaksättningar. Ju sötare desto bättre. Helst vill han ha dem till middag också men det vägrar jag. Pannkakor är efterrätt, inte middag. Sött kan inte vara middag enligt mig.
 
Hur är äter ni pannkakor? Till middag eller efterrätt?
 
Själv är jag sådär med pannkakor. Det är inte att jag ogillar dem utan jag är bara aldrig sugen på dem. Finns det något annat att äta så väljer jag hellre det. Men om jag ska äta pannkakor så väljer jag alltid Amerikanska pannkakor. Gillar fluffigheten och de är inte sådär sladdriga som de Svenska. Sedan tycker jag att det är lättare att smaksätta dem också. Med frukt, bär, choklad och annat gott.
 
Dessa pannkakorna åt vi faktiskt till frukost (frukost, mellanmål och kvällsmat går bra, bara det inte är middag...) och trots att de är ganska söta så passade de bra till frukost en solig och varm dag.
 
Vi åt dem med lite, lite honung och vaniljglass till.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept
2 portioner
 
1 ägg
2 3/4 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
(gärna råsocker men det går bra med vanligt också)
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
25 g smält smör
½ tsk malen kardemumma
150 g blåbär (frusna går bra)
 
2 msk smör till stekning
 
Tillbehör:
Flytande honung
Vaniljglass
 
Gör så här:
1. Vispa ägg och mjölk i en bunke.
2. Smält smöret och häll i bunken.
3. Blanda de torra ingredienserna först för sig och vispa sedan ner dem i mjölkblandningen.
4. Rör ner blåbären i smeten.
5. Klicka ut smeten till små "plättar" i en stekpanna med smör i och stek gyllenbruna på båda sidor.
6. Servera med flytande honung och vaniljglass.
 
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 
 

Kommentarer

Vad gott det ser ut, ska testa! Och vilken fin skål du har till glassen :)


2013-06-12 @ 11:50:01

Åh gud vad gott, det där måste jag göra till helgen!


2013-06-12 @ 21:30:48

Hej! Jag undrar om du kan något bra på vaniljkräm som brukar finnas i bland annat prinsesstårtor och andra vanliga tårtor. För tycker det blir för söligt och det rinner ut ur bottnarna om man använder bara marsan kräm. Jättesvårt att hitta bra recept som håller och som är fast och som faktiskt smakar vanilj, så som det är på tårtor som man köper ifrån konditorier. Tacksam för svar. Kram :)

Svar: När jag vill ha vaniljkräm som blir fast och går att spritsa så brukar jag göra det med snabbmarsanpulver och grädde istället för mjölk. Sedan vispar jag det som när man vispar grädde. Det fina är att man kan välja konsistens lite på det hela. Här har du ett inlägg där jag har använt det som frosting och spritsat på cupcakes:
http://byblondie.se/2012/april/minidoughnuts-vaniljcupcakes.html

När man vispar marsanpulvret med grädde så blir det fastare och fluffigare.
Men om du inte vill använda marsanpulver så kan du vispa grädde tillsammans med lite socker och vaniljpulver.
Har du fler frågor så hjälper jag dig gärna :)
Joanna Törnqvist


2013-06-12 @ 21:33:06

svar: Tack så mycket! Köper man marsanpulvret i någon speciell affär eller kan man lika gärna köpa det på ica eller något liknande? :)

Svar: Vanliga Ekströms snabbmarsanpulver från ica brukar jag använda :)
Joanna Törnqvist


2013-06-12 @ 22:17:57

Tack så hemskt mycket!!! :) fast imorgon blir det morotskaka hehe. Ha en bra fortsatt tisdag kväll!

Svar: Vad gott! Morotskaka funkar alltid :) Ha en fin kväll du med :)
Joanna Törnqvist


2013-06-12 @ 22:43:01

Här fanns det många härliga recept :) Hamnar bland mina favoriter :)


2013-06-13 @ 11:36:15

Åh mums :)


2013-06-14 @ 12:09:54

Niiice!


2013-06-14 @ 14:46:53

Men åh så gott det där ser ut! :)


2013-06-17 @ 15:53:53

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen