Snabb & Enkel Pasta med Basilika

Av Joanna den 24 Juli 2013
Postat i:Pasta
Tags: basilikapasta, krämig pasta, pasta, snabb pasta,
 
 
Den här pastarätten är något av det enklaste som man kan laga.
Men bara för att den är enkel och med ytterst få ingredienser så innebär det inte att den smakar mindre eller sämre för det.
Nej, tvärtom.
Det här är en sådan där gottepasta som man gör när man vill lyxa till det lite här hemma men inte riktigt har tiden att spendera i köket.
 
Snabb pasta där du svänger ihop såsen medans pastan kokar och det hela är klart på ca 10 minuter. Låter inte så tokigt va?
 
Ett gott bröd är nästan ett måste till den här pastan och vill du ta det hela till en annan nivå så lyxar du till det med något av dessa godingarna till:
Bruschetta med tomat & Basilika
Ost- & Chiligratinerade vitlöksbröd
 
 
 
 
Recept
4 port

500 g pasta (gärna spaghetti)

2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk flytande margarin
2 msk olivolja
4 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven parmesan
1 hönsbuljongtärning
1 tsk Svartpeppar
1 krm salt
3 msk hackad färsk basilika

Gör så här:

1. Pressa vitlöken, hacka löken och lägg i en gryta tillsammans med margarinet och olivoljan.
2. Fräs några minuter tills löken har blivit lite mjuk, den ska inte få färg. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop under några minuter.
3. Under tiden du gör såsen så koka även pastan efter vad det står på förpackningen.
4. Häll av vattnet från pastan och häll i pastan i såsen. Låt koka ihop i ca 1 minut så pastan blir krämig.
5. Hacka färsk basilika och strö över pastan och rör runt precis innan servering
6. Servera med ett gott bröd till.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

GOTT!!! :D Ser inte alls dumt ut! ;D


2013-08-27 @ 19:13:45

Sååå god denna pasta var och lätt att göra. Nästa gång får det bli till helgen med ett glas vin till :-) mums!

Svar: Vad kul att du gillade den! :)
Joanna Törnqvist

Om man inte skulle ha parmesan hemma, skulle smaken bli tråkig om man bara körde med vanlig pålägsost och har du nå tips att få fram mer smak då? :)

Svar: Den blir absolut mycket tråkigare utan parmesan! Men jag älskar parmesan och skulle inte äta pasta utan så det kanske är en smaksak... Inget kan ersätta parmesan, iväg och köp! ;)
/Joanna


2014-01-18 @ 13:00:57

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen