Pasta med Skinka, Ost & Chipotle

Av Joanna den 08 Juli 2013
Postat i:Pasta
Tags: chipotle, ost, pasta, skinka,
 
Jag tror inte ens att jag behöver förklara vårt pastaätande något mer utan ni fattar nog hur vi äter här hemma vid det här laget.
Det är först när jag kollar på bloggen som jag faktiskt inser hur mycket det egentligen är. För jag delar ju bara med mig till er om det är något nytt recept som jag gör. Om jag lagar samma gamla pastarätter om och om igen här hemma så ser ju inte ni det. Så varvat med nya recept slinker det ner en hel del gamla godingar emellan också ska ni veta.
Det blir en hel del.
 
Här har jag gjort en snabb och enkel pasta där man enkelt strimlar ner påläggsskinka, paprika ,lite purjolök, majs och sedan en massa god smaksättning i form av chipotlepaste, parmesan och kryddor.
 
 
 
Till något helt annat.
Söta Mary som har Marys sockersöta värld har publicerat en liten intervju med mig på sin fina blogg. Så om ni är lite nyfikna så klicka er gärna in hos henne och läs. Medan ni är där så spana in hennes söta blogg, där finns en massa goda recept också.
 
Här hittar du hennes blogg: Marys sockersöta värld
Här hittar du intervjun med mig: Intervju by blondie
 
 
 
Recept
ca 4-6 port

500 g/ 1 pkt valfri pasta (t ex barilla penne)

200 g rökt skinka
(skivor pålägg)
1 paprika
½ purjolök
1 liten burk majs (t ex green giant)
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbujongtärning
4 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin (t ex matlagningsvin)
1 tsk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
3 tsk chipotlepaste
1 dl riven parmesan
1 dl riven ost (t ex icas tacoost)
1 tsk paprikapulver
1 krm salt
1 tsk svartpeppar

2 msk hackad basilika (gärna färsk men fryst går bra)
2 msk olivolja + smör/margarin till stekning

Gör så här:
1. Skiva/hacka/strimla/pressa grönsaker och skinka och lägg i en gryta och fräs i lite olivolja blandat med flytande margarin tills löken är mjuk.
2. Tillsätt tomatpurén, sambal, chipotlepaste, salt, peppar och grönsaksbuljongtärningen och fräs nån minut.
3. Tillsätt vitt vin, grädde, riven ost och riven parmesan och koka ihop i 2 min.
4. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen och häll sedan av vattnet.
5. Häll i pastan i pastasåsen och låt puttra under omrörning i ca 1-2 minuter.
6. Servera genast och gärna tillsammans med lite bröd eller sallad.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Snygga bilder i vanlig ordning! :)


2013-07-08 @ 09:21:50

Åh det ser verkligen underbart ut! ;D


2013-07-08 @ 10:46:54

Men pasta är ju så vansinnigt gott, och man kan ju variera det i alla oändlighet verkligen. Så är det konstigt att man vill äta det jämt? ;-)

Svar: Absolut inte! Skulle nog kunna leva på bara pasta tror jag :)
Joanna Törnqvist


2013-07-09 @ 17:08:18

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen