Moccacupcakes med Dulce de Leche Marängsmörkräm

Av Joanna den 15 Juli 2013
Postat i:Cupcakes Kladdiga kakor
Tags: cupcakes, dulce de leche, dulce de leche marängsmörkräm, moccacupcakes,
 
 
När jag bakade Chokladtårtan med Dulce de Leche-marängsmörkrämen för ett tag sedan så gjorde jag lite extra marängsmörkräm just för att det är så gott och när man ändå håller på så är det ju inte jobbigare att göra dubbel sats.
Det fina med marängsmörkräm är ju dessutom att den går att frysa. Så det var vad jag gjorde.
 
När jag sedan bakade några goda halvkladdiga moccacupcakes så tog jag fram min lilla påse från frysen, lät den tina en stund och vispade den lite på nytt och spritsade den på cupcakesen.
 
Receptet på smörkrämen ska ni få igen ifall ni vill göra denna kombon så behöver ni inte leta runt på bloggen.
Muffinsen är saftiga-inte-kladdiga-men-ändå-ganska-kladdiga-på-något-sätt-mocca-choklad-muffins med brun farin. En ganska mastig muffins men väldigt, väldigt god.
 
Orkar du inte eller inte har tid att göra marängsmörkräm så är dessa muffinsen riktigt goda tillsammans med lite vispad grädde och jordgubbar.
 
 
Recept
 
Moccamuffinsen
ca 10-12 muffins
 
1 ½ dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
½ tsk bourbon vaniljpulver/ 1 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
100 g margarin
50g mörk choklad
5 msk kakao
2 msk starkt kaffe/espresso
2 ½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
 
Gör så här:
1. Vispa farinsocker, socker och ägg till det är lite fluffigt.
2. Vispa ner sirapen.
3. Smält smöret och blanda i chokladen och rör tills chokladen smält helt..
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver/socker i en bunke.
5. Blanda sedan ihop äggsmeten, kaffet, smöret och mjölblandningen väl.
6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
7. Sätt in i ugnen i 200 grader i 17 minuter.
 
 
Dulce de Leche Marängsmörkräm
2 äggvitor
1 3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk pressad citron
200 g rumsvarmt smör
2 ½ dl florsocker
1 burk dulce de leche/karamelliserad mjölk
 
Gör så här:
1. Häll i socker äggvitor och citron i en metallbunke och vispa med elvisp över vattenbad tills smeten nått 65 grader. Ca 5-6 min.
2. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa smeten tills den har kallnat. Ca 10 min. Enklast om du har en köksmaskin eller visp med ställning.
3. Vispa i det rumsvarma smöret lite i taget och vispa tills det har blivit en jämn smet. Vispa sedan i vaniljsockret.
4. Vispa i florsockret lite i taget.
5. Vispa i hela burken med dulce de leche/aramelliserad mjölk.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

hej!
vilka fina tallrikar, var har du köpt dom?

Svar: Är inte en tallrik faktiskt. Det är ett tårt/kakfat uppifrån.Har fått det så vet inte riktigt vart det är köpt. Men jag har
även pajformer i den stilen så det kanske finns
som tallrikar med :)
Joanna Törnqvist

Gu va himmelskt goda de ser ut! Ska testa dem inom en snar framtid tror jag allt.

Svar: Ja de är nästan lite för goda om något nu kan vara det :)
Joanna Törnqvist


2013-07-16 @ 08:56:47

hej jätte fina cup cake...nyfiken på smörkrämen. behöver jag koka burk dulce de leche/karamelliserad mjölk och sedan låta det kallna i kylen övernatten inan jag blandar det mmed resten av indgrienserna.

Svar: Köper du KONDENSERAD mjölk så måste du det men KARAMELLISERAD mjölk är redan färdig 👍😃
/Joanna


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen