Kycklingwok med Kokosmjölk & Bambuskott

Av Joanna den 18 Juli 2013
Postat i:Nudlar
Tags: Nudlar, bambuskott, fisksås, kycklingwok, röd curry,
 
 
 
 
En enkel wokrätt kan förhöja vilken vardagskväll eller helgkväll som helst.
Wokrätter går ofta snabbt och lätt att laga men smakar ofta som om det är mycket tid nedlagt på dem.
Här hemma äter vi ganska mycket kyckling och därför blir det lätt att man gör olika wokrätter med både ris och med nudlar.
 
Den här varianten är gjord på det som fanns här hemma i kylskåpet och skafferiet för tillfället.
Det är något av det fina med just wokrätter. Ta de grönsaker som du har hemma och blanda i en god sås med kött eller kyckling eller bara grönsaker och servera med ris eller nudlar. Snabbt och lätt och perfekt för kylskåpsrensardagar.
 
 
 
 
 
 
 
Recept
4 portioner
 
1 ½ stora paket nudlar (t ex ica asia 250g/pkt)
 
400g Kycklinginnerfilé/kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
½ purjolök
1 paprika
1 liten burk strimlade bambuskott
1 morot
3 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (400g)
2 tsk fisksås
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
2 msk hackad färsk basilika
2-3 msk rapsolja
 
Tillbehör: Jordnötter
 
Gör så här:
1. Strimla grönsaker och kyckling fräs på hög värme i oljan i en gryta, wokpanna eller djup stekpanna och pressa vitlöken däri.
2. Rör ner currypasten och häll i kokosmjölken, fisksåsen, sambal och honung. Låt puttra ihop i några minuter.
3. Hacka basilikan och rör ner i såsen.
4. Koka nudlarna efter anvisningar på förpackningen och häll sedan av vattnet från nudlarna och rör ner nudlarna i såsen.
5. Servera direkt och gärna med lite gordnötter till.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Låter riktigt gott.


2013-07-18 @ 08:16:38

Åh så gott det ser ut!


2013-07-19 @ 19:42:09

Tack för grym inspiration :D

Svar: Varsågod! :) Tack för att du kikar in :)
Joanna Törnqvist


2013-08-30 @ 21:00:36

Mycket gott recept!! Ändrade om det lite och fick bästa betyg av familjen!
Använde sesamolja, och använde inte fisksås och currypaste. Kollade upp vad de innehöll och använde det som fanns hemma istället:)
Tack för ett bra recept

Svar: Det är så matlagning ska vara ju! Inte följa recept slaviskt utan inspireras av och ändra efter egen smak och vad man har hemma. Härligt att det blev så bra :)
/Joanna


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen