Vit Chokladpannacotta med Turkisk Yoghurt

Av Joanna den 15 Januari 2013
Postat i:Desserter Pannacotta
Tags: pannacotta, turkisk yoghurt, vit choklad,
 
 
 
 
Att avsluta middagen med en god dessert tycker jag gör att hela middagen känns snäppet lyxigare. Det behöver inte vara något avancerat som tar särskilt lång tid att göra eller med en massa krusiduller.
 
Igår så avrundade vi middagen här hemma med en enkel pannacotta med smak av vit choklad och turkisk yoghurt. Till det så hade vi enkelt bara lite hackad kiwi och hallon.
 
Yoghurten gör att pannacottan inte blir sådär väldans söt som den lätt kan bli när man har i just vit choklad. En härligt fräsch efterrätt som man slänger ihop ganska snabbt utan ansträngning men som känns ganska lyxig ändå.
 
Till den här desserten har jag använt Marabou vit choklad.
 
 
 
Recept
4 portioner
 
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker eller ½ tsk bourbon vaniljpulver
1 ½ dl grädde
150 g vit choklad
2 gelatinblad
3 dl turkisk yoghurt
 
Gör så här:
1. Häll grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull och värm ganska långsamt till sockret har smält.
2. Lägg gelatinbladen i blör i kallt vatten i några minuter.
3. Bryt/hacka chokladen i bitar och lägg i gräddblandningen och rör på låg värme tills chokladen har smält helt.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen och rör tills de har lösts upp.
5. Rör eller vispa ner den turkiska yoghurten och vispa för hand tills blandningen har blivit slät.
6. Häll upp i portionsformar och sätt in i kylen i minst 3 timmar.
7. Servera med färsk frukt eller fruktpuré.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Åh vad gott! Fräscht med kiwi och hallon till!


2013-01-15 @ 18:15:14

åh vad härligt det såg ut!


2013-01-15 @ 19:42:48

allt bra? :)


2013-01-16 @ 19:49:31

Både låter och ser underbart ut!


2013-01-16 @ 21:49:40

Ser gott ut!


2013-01-17 @ 12:39:58

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen