Snabba miniäppelpajer

Av Joanna den 09 Januari 2013
Postat i:Desserter Paj - efterrätt
Tags: kanel, paj, smördeg, äppelpaj,
 
 
 
 Smördegsplattor är alltid bra att ha i frysen tycker jag och det är ju inte bara små goda knyten till förrätt som de kan användas till utan även till desserter.
Jag hade två stycken plattor som redan var tinade och det kändes trist att bara slänga dem så det fick bli en liten dessert av dem.
 
Små äppelpajer blev det och de fick verkligen tummen upp här hemma. Mannens kommentar var att de var som äppelpajer, pannkakor och våfflor i ett, hur det nu går ihop...
 
Snabbt och lätt gick de iallafall att göra. Så har du några smördegsplattor över och ett äpple eller två så testa då på de här lilla pajerna.
Jag använde två stycken plattor och fick ut sex stycken små pajer och även smördegsremsor till att lägga över.
Servera gärna pajerna tillsammans med en kula vaniljglass.
 
 
 
Recept
ca 6 st
 
2 plattor smördeg
1 msk florsocker
 
1 äpple
2 msk vit sirap
½ tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
 
Florsocker till garnering
 
Gör så här:
1. Kavla ut plattorna litegrann och tryck ut smördegen i smorda formar. Skr även tunna remsor av smördeg till att lägga över pajen sedan. Strö florsocker över pajdegen i formarna.
2. Skala och hacka ett äpple i små bitar och blnda äppelbitarna med vaniljsocker, kanel och vit sirap.
3. Lägg en sked äppelröra i varje pajdeg. Lägg över smördegsremsorna över äppelbitarna.
4. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min eller tills pajerna börjar få färg.
5. Låt pajerna svalna lite och pudra sedan över florsocker. Servera med en kula vaniljglass.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Gud så gott!!


2013-01-09 @ 17:06:03

varför söker jag mig till smarriga bloggar när jag ska gå ner ivikt?

Svar: Haha :) Ja du... det kanske är lite som att fönstershopping för magen...
Joanna Törnqvist


2013-01-09 @ 20:08:05

tog receptet hoppas jag fick det?

Svar: Absolut :)
Joanna Törnqvist


2013-01-09 @ 20:11:00

Mmm... Vilken fin blogg du har med många godsaker. Mmm...

Svar: Tack så mycket :)
Joanna Törnqvist


2013-01-10 @ 21:20:49

Åh fett smart!


2013-01-10 @ 22:03:53

Älskar smördeg! Fina pajer :D


2013-01-10 @ 22:04:06

Men MUMS! De där små godbitarna måste jag göra till helgen :D!


2013-01-11 @ 02:52:58

Förresten! Var har du hittat den där lilla söta vad-det-nu-heter som man pudrar florsocker med? En sån vill jag ha :).

Svar: Den kommer ifrån bagaren och kocken:http://bagarenochkocken.se/baktillbehor/ovrigt/stroare-med-nat-rostfri-150-ml/ Den var verkligen jättebra :)
Joanna Törnqvist


2013-01-11 @ 02:56:29

va söta!!


2013-01-12 @ 09:22:14

Vilken smart idé att använda smördegsplattor till pajbotten. =)

Svar: Ja de är användbara :) Perfekta att ha i frysen till nån dag då man inte vet vad man ska göra :)
Joanna Törnqvist


2013-01-12 @ 23:29:06

Åh, så sött!


2013-01-19 @ 13:24:31

Det låter väldigt gott, och som någonting som kan varieras på många olika sätt och vis, vilket ju är så himla bra med smördeg. :-) Jag tycker även att det alltid brukar kännas godare med små godbitar man kan ta fler av än stora pajer. :-D


2013-01-21 @ 13:01:19

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen