Pasta Tricolore med kalkon och chipotle

Av Joanna den 24 Januari 2013
Postat i:Pasta
Tags: chipotle, kalkon, pasta, philadelphiaost, spenat, tricolore,
 
 
 
Pasta är ju lite av en favorit här hemma hos mig som ni kanske har märkt.
Lättheten och variationen är nog vad jag gillar med pasta. Har jag inte så mycket tid så går det snabbt och lätt att bara hacka lite grejer och svänga ihop en god pasta av det hela.
 
Den här pastan har jag gjort på helt vanligt skivat kalkonpålägg, lite grönsaker och som smaksättning lite chipotle för sin hetta och goda smak. Chipotlepaste (santa maria) hittar du i tacohyllan.
 
Receptet är till 4-6 portioner beroende på om det är stora karlar eller barn som ska äta.
 
 
 
Recept
4-6 portioner
 
500 g pasta tricolore
 
200 g kalkonpålägg
1 röd paprika
½ purjolök
30 g färsk babyspenat
2 msk chipotlepaste
1 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
100 g philadelphiaost naturell
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikakrydda
2 msk vitt vin (matlagningsvin)
3 dl grädde
1 dl vatten
 
Gör så här:
1. Hacka, strimla och pressa i paprika, purjo, kalkon och vitlök i en gryta och fräs i olivolja tills purjon har blivit mjuk.
2. Tillsätt kryddor, tomatpuré och chipotle och fräs i nån minut tillsätt sedan vitt vin och rör om väl.
3. Tillsätt philadelphiaosten och rör om tills osten har smält helt och tillsätt därefter hönsbuljongtärningen, spenaten, grädde och vatten och låt såsen puttra ihop i några minuter.
4. Koka pastan. Häll av vattnet och häll över pastan i grytan med såsen. Blanda väl och låt puttra ihop sig i nån minut.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Åh så gott det ser ut! Måste testa!

Svar: Det tycker jag verkligen att du ska göra :)
Joanna Törnqvist


2013-01-24 @ 13:12:13

Vilket supersmarrigt recept! Precis i min smak!


2013-01-28 @ 06:50:32

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen