Kladdig Banan- och Chokladkaka

Av Joanna den 27 Januari 2013
Postat i:Kladdiga kakor
Tags: Choklad, banan, kladdig kaka, kladdkaka,
 
 
 
 
 
Ni vet när man köper den där klasen med bananer och det alltid slutar med att några ligger kvar helt bruna?
Jag vet inte om det är så hos er men så är det här hemma iallafall.
Jag köper dem och tänker att jag ska äta en lite då och då men de ligger alltid kvar där oätna och bruna på bänken.
Man får ju inte heller någon mer lust att äta dem ju brunare de blir.
 
Här har jag ett litet förslag på vad ni faktiskt kan göra med era övermogna bruna bananer. Det är faktiskt bara bra om de är bruna och mosiga för det gör det lättare när du ska mosa dem bara.
 
Banan och choklad passar ju så himla bra tillsammans och det smakar ännu bättre i den här kladdiga kakan.
Servera tillsammans med lite smaksatt grädde. Till det hr så hade jag vaniljsocker och kanel i grädden men kardemumma tycker jag också är väldigt gott i.
 
Använd gärna en form med avtagbar kant till den här kakan. Jag brukar klämma fast ett bakplåtspapper i botten och sedan bara klippa bort det överflödiga runt om. Så slipper man förstöra kakan nr den har kladdat fast i botten. Smöra kanterna så blir det lättare att lossa kakan sedan.
 
 
 
 
Recept
En rund kaka 24 cm
 
150 g smör/margarin
100 g mörk choklad (t ex marabou mörk choklad)
3 ägg
3 dl socker
3 små eller 2 stora bananer (gärna övermogna)
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk sirap (vanlig ljus)
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
 
Lite florsocker till garnering
 
Tillbehör:
4 dl grädde ,1 tsk vaniljsocker och en ½ tsk kanel.
Vispa grädden och vispa sedan i smaksättningen.
 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda sedan ner chokladen däri och blanda tills chokladen smält helt.
3. Vispa ägg, socker, vaniljsocker, kakao och sirap lite luftigt.
4. Mosa bananerna med en gaffel på en tallrik och vispa sedan ner dem i smeten.
5. Vispa i mjöl och bakpulver.
6. Häll i det smälta chokladsmöret och vispa lite till.
7. Smöra en form, gärna med avtagbar kant, och häll i smeten.
8. Grädda i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
9. Låt svalna helt och servera tillsammans med t ex vispad grädde.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

åh va smaskens de känns


2013-01-27 @ 18:35:12

Det låter riktigt gott!


2013-01-27 @ 20:53:28

Vilken lyxkaka!


2013-01-29 @ 02:55:23

Hamnade här av en slump och fastnade direkt. En ljuvlig blogg på alla sätt och fantastiska bilder!

Svar: Tack så mycket! :)
Joanna Törnqvist


2013-01-29 @ 09:26:12

Skulle vara smaskigt till kvällskaffet;)


2013-01-29 @ 14:53:20

Kakan ser smaskig ut och banan ger säkert en god smak åt den:)


2013-02-23 @ 19:18:28

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen