Kyckling i Ost- och Chilisås

Av Joanna den 09 Februari 2013
Postat i:Grytor Kycklingrätter
Tags: chili, kyckling, ost, sås,
 
 
 
 
Ost och chili är enligt mig en ganska oslagbar kombination och man kan ju faktiskt använda den till en hel del rätter och inte bara till det uppenbara såsom topping på pizza, tacos, vitlöksbröd och liknande.
 
Nej, här hemma försöker vi få in dessa smaker så ofta vi kan och här blev de åter igen grymt gott tillsammans i en het sås med kyckling.
 
Kyckling i het ost- och chilisås som serverades tillsammans med skivad ugnspotatis och en riktigt fräsh sallad.
Vardagsmat eller helgmat? Passar utmärkt som båda enligt mig men nu eftersom det är helg och allt så tycker jag verkligen att ni ska testa på den här rätten redan nu som helgmat.
 
Jag fick några smaksatta olivoljor av min svärmor från Glenn Stömberg Collection och i denna rätten så testade jag chilioljan och den var verkligen god. Den kan jag rekommendera. Men har du inte lust att springa och köpa den eller inte skulle hitta den i butik så använd vanlig olivolja istället. Det kommer att bli gott ändå.
 
Fick även en olivolja med smak av basilika och en med smak av citron och det ska bli kul att testa dem också.
De dyker nog upp i recept framöver kan jag tänka mig.
 
På bilderna så har jag lagat mat för två personer men receptet är för fyra så det blir dubbelt så mycket mat av receptet mot vad bilderna visar.
 
 
 
Recept
4 portioner
 
700 g kycklinginnerfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk sambal
2 msk tomatpuré
2 msk chiliolivolja
1 dl vitt vin (matlagningsvin)
5 dl grädde
1 dl creme fraiche (34%)
1-2 tsk svartpeppar
1 msk paprikakrydda
1 hönsbuljongtärning
2 msk hackad timjan
½ dl vatten
2 dl riven ost (t ex Ica's Tacoost)
 
Gör så här:
1. Hacka löken.
2. Stek kycklinginnerfiléerna i chilioljan tills kycklingen är genomstekt. Pressa därefter i vitlöken och lägg i löken och stek tills löken har blivit mjuk.
3. Krydda och rör i sambal och tomatpurén.
4. Häll i vinet, hönsbuljongtärningen och creme fraichen och rör tills det har blivit en slät sås. Häll därefter i grädden och låt puttra ihop i några minuter. Rör till sist ner den rivna osten i såsen och rör om tills osten har smält in i såsen helt.
5. Klipp över lite färsk timan och servera tillsammans med t ex klyftpotats eller ris och en sallad.
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Åh fy fan så gott alltså.. :O

Svar: Japp :)
Joanna Törnqvist


2013-02-09 @ 16:48:26

å va smarigt! :)


2013-02-09 @ 22:07:36

Wow, vilka härliga bilder. Inspirationsboost!


2013-02-24 @ 17:02:43

Ser grymt gott ut! :) Kram


2013-03-08 @ 09:53:10

Men gud så smaskig den grytan ser ut - här ska provlagas, minsann! Tack för inspirationen - din blogg är jättefin! :)

Svar: Tack så mycket! :) Berätta gärna vad du tycker om du testar :)
/Joanna


2014-03-12 @ 11:22:54

Den här rätten gör vi ofta. Sååå satans god!!!


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen