Dulce de Leche-bullar

Av Joanna den 25 Februari 2013
Postat i:Bullar
Tags: dulce de leche, vanilj, vaniljbullar, vetebullar,
 
 
 
Ja det dröjde ju inte så länge innan jag fick användning av Dulce de Leche-burkarna. Eller åtminstone en av dem iallafall.
 
Vaniljbullar var planen från början men de små kolaburkarna lockade så det fick bli med Dulce de Leche också.
För det kan ju bara bli godare med kola i också eller? Goda blev de kan jag ju säga men något klibbiga också.
Det var lite svårt att få dem att hålla ihop och jag inser nu så här i efterhand att det kanske hade varit smartare att lägga dem i bullformar istället för direkt på bakplåtspapper när de skulle in i ugnen.
 
Istället för att ha på vanligt pärlsocker så hackade jag lite mandel och strödde över. Kokos hade nog också varit gott på kan jag tänka mig.
 
Kanske inte de snyggaste bullarna som bakats här hemma men de var goda iallafall.
 
 
 
 
 
Recept

Deg
50g jäst (för söta degar)
150 g margarin
5 dl mjölk
ca 14-15 dl mjöl
1 dl socker
½ tsk salt


Fyllning
200 g rumsvarmt margarin
4 tsk vaniljsocker eller 2 tsk äkta vaniljpulver
1 ½ dl socker
1 burk Karamelliserad mjölk (Dulce de Leche)

1 ägg till pensling
100 g mandel (hackad)



Gör så här:
1.Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
2. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
3. Rör eller vispa smör/margarin tillsammans med vanilj och socker till en smet.
4. Ta upp degen på arbetsbänk när den jäst färdigt och knåda den smidig med lite mjöl. Dela degen i 2-4 delar. Kavla ut varje del av degen till en rektngulär platta.
5. Bred på smörfyllningen med en slickepott eller smörkniv och bred sedan över ett lager Dulce de Leche  och rulla sedan ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
6. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 min.
7. Hacka mandeln.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite hackad mandel på varje bulle. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225°C i ca 8-10 min.
9. Låt kallna på galler under bakduk.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Klart det bara kan bli bättre med kola! :-D Bar användningtips!


2013-02-25 @ 14:39:09

Charmiga tycker jag! Jag gillar när det inte är sådär perfekt! :)


2013-02-25 @ 17:29:50

Wow, vilka bullar! jag älskar dulce de leche


2013-02-25 @ 22:42:25

Alltså måste bara säga vilken bra blogg du har, har kollat in en hel del mat bloggar och din är verkligen en jag kommer följa! Super!! :) ♥

Svar: Tack så mycket! :) Hoppas att kommande recept också faller dig i smaken :)
Joanna Törnqvist


2013-02-26 @ 20:35:17

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen