Baileyspannacotta

Av Joanna den 20 Februari 2013
Postat i:Desserter Pannacotta
Tags: Bailey's, Baileyspannacotta, pannacotta,
 
 
 
Första gången som jag gjorde den här desserten så blev det något fel i huvudet på mig vilket resulterade dubbelt så mycket bailey's i pannacottan som det var tänkt.
Nog för att bailey's är gott men det var lite som att äta stelnad baileys med choklad till, vilket inte riktigt var tanken med det hela.
Så...gör om, gör rätt!
 
 
När man gör med de rätta mängderna så är detta en helt underbar dessert som jag kan garantera kommer att gå hem hos de flesta. Hacka lite mörk och vit choklad över och du har den perfekta kombinationen av len baileyspannacotta och lite knaprig choklad.
 
 
 
Recept
4 portioner
 
4 dl grädde
3 msk socker
2 krm äkta vaniljpulver
1 dl Bailey's
2 gelatinblad
 
Eventuellt 100 g hackad choklad till garnering
 
Gör så här:
1. Lägg gelatinblden i kallt vatten i 5 min.
2. Koka upp grädde, bailey's, socker och vaniljpulver i en kastrull. Låt sjuda i nån minut men vispa hela tiden så det inte bränner i botten.
3. Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen och rör om tills gelatinbladen lösts upp helt.
4. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i minst 5 timmar innan servering.
5. Hacka gärna lite choklad och strö över.
 

Kommentarer

Åh, låter som en underbar efterrätt! Len och god med lite riven choklad uppepå :) Detta recept ska sparas :) Och självklart snygga bilder som vanligt!

Svar: Tack så mycket! :) Ja den är riktigt god :)
Joanna Törnqvist


2013-02-21 @ 07:55:07

Baileys är ju hur gott som helst! Och pannacotta är en av mina favoritdesserter. Detta ska jag absolut pröva på någon gång! :)

Svar: Det tycker jag verkligen att du ska göra :) Den är så god!
Joanna Törnqvist


2013-02-22 @ 09:26:08

Oj vad fina bilder du tar, blev jättesugen på att testa detta receptet imorgon. Och så fina glas/burkar. Vart har du fått tag på de? :-)

Svar: Tack! :) Burkarna har jag köpt på Hemmabutiken på Freeport i kungsbacka. De har även små fina lock till :)
Joanna Törnqvist


2013-02-22 @ 16:40:20

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen